#GOEDECAOGEMEENTENNU

CNV Overheid heeft samen met andere bonden en de VNG een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor gemeentepersoneel. Het gaat om een cao tot 1 januari 2023, die geldt voor ruim 170.000 werknemers.

De onderhandelingen waren uiterst moeizaam, en we hebben actie moeten voeren om dit resultaat te bereiken. We hebben ook meegedacht en begrijpen dat we in een bijzondere tijd leven. Maar het is ook een tijd dat de mensen, die nu weer hard nodig zijn gebleken, een fatsoenlijke beloning verdienen. Ook is het een tijd waarin de gemeente aantrekkelijker moet worden als werkgever in de huidige arbeidsmarkt.

Juan Schot, onderhandelaar CNV Overheid

CNV is positief over het onderhandelingsresultaat

We leggen het onderhandelingsresultaat positief aan de leden voor. Schot: ‘We gaan de komende weken de leden eerst informeren en daarna kunnen zij hun stem laten horen.’

Samen staan we sterker

Omdat jij er in de publieke sector voor anderen bent, zijn wij als CNV Connectief er voor jou. Wat het concreet voor jou betekent? Wij zijn er voor je als je juridische vragen hebt over je contract. Of als het even tegenzit op je werk en er iets gebeurt waar je hulp bij nodig hebt. Hoe meer leden, hoe meer we kunnen bereiken tijdens de cao-onderhandelingen. Word daarom nu lid! Bovendien profiteer je met een CNV-lidmaatschap van allerlei voordelen.

  • Samen voor betere arbeidsvoorwaarden
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit
  • Eerlijke beloning voor de publieke sector

CNV zet publieke sector op een voetstuk

Samen krijgen we het voor elkaar dat de politiek een betere investering doet in de publieke sector. Het is essentieel dat een nieuw kabinet daar werk van maakt en voor structurele verbeteringen zorgt. Wie het nog niet zag, weet het nu: ambtenaren, zorgverleners, leraren, vuilnismannen- en vrouwen deden en doen cruciaal werk. We hebben hen op een voetstuk geplaatst op het Plein in Den Haag. Zo laten we politici die bij de formatie betrokken zijn, duidelijk zien dat waarderen van de publieke sector ook vertaald moet worden in investeren in de publieke sector.

Politici betuigen steun aan onze oproep #waarderenisinvesteren

De actie was ook bedoeld om de politiek erop te wijzen dat de algemene waardering die er tijdens de coronapandemie voor de publieke sector was, ook moet worden omgezet in klinkende munt. En graag in één moeite door ook betere werkomstandigheden, zoals minder werkdruk en meer zeggenschap. In de video betuigen politici steun aan de oproep van CNV dat waarderen ook investeren betekent.

Bekijk de video #waarderenisinvesteren