CNV: 'Maak cao Ziekenhuizen beter!'

Het overleg over de nieuwe cao Ziekenhuizen is vastgelopen. Op deze pagina vind je meer informatie over de nieuwe acties die half april zullen plaatsvinden.

Terugblik

Bekijk het fotoverslag van de landelijke acties in ziekenhuizen op 16 maart op onze Facebook-pagina.

Wat wil CNV Zorg & Welzijn?

In het ultimatum dat CNV en de andere vakbonden op 14 februari aan werkgeversorganisatie NVZ stuurden, eisen ze onder meer een loonsverhoging van 10% voor één jaar en 100 euro bruto per maand. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen, de volledige reiskosten vergoed krijgen. Datzelfde geldt voor parkeerkosten.

Verder moet de onregelmatigheidstoeslag betaald worden over het volledige uurloon, waarbij ook de hogere salarisgroepen niet meer uitgesloten worden. Ook moet de werknemer het recht krijgen op onbereikbaarheid, op momenten dat hij of zij niet is ingeroosterd. Daarnaast willen de vakbonden dat de wensen van de werknemers leidend zijn voor de vaststelling van het basisrooster en moet de werknemer eerste keuze hebben.

'Altijd maar klaar moeten staan voor werk'

Joost Veldt, bestuurder CNV Zorg & Welzijn: ‘De werkdruk in de ziekenhuizen is enorm hoog. Dat vraagt heel veel van mensen. Werknemers hebben het idee dat ze steeds maar klaar moeten staan voor het werk, en dit trekt een enorme wissel op hun privéleven. Wij willen dat werknemers zelf regie krijgen over wanneer ze werken. Dat is hard nodig om te voorkomen dat de mensen de zorg de rug toekeren. Werknemers houden het anders gewoon niet vol.’

Wat gaat er nu gebeuren?

De NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) wil niet tegemoetkomen aan onze eisen. In tientallen ziekenhuizen is daarom op donderdag 16 maart actiegevoerd. Half april volgt er een tweede actie.

Wat kun jij doen?

Veelgestelde vragen over de acties in ziekenhuizen

Sluit je nu aan voor een goede cao in de ziekenhuizen!

CNV komt samen met jou op voor je belangen als het gaat om werk en inkomen. In dit geval maakt CNV Zorg en Welzijn zich sterk voor een goede cao in de ziekenhuizen. Door je aan te sluiten laat jij je stem horen voor een betere cao! Je sluit je nu tijdelijk aan voor totaal €20,23 het eerste half jaar, dit is slechts €3,37 per maand.

Word nu lid van CNV

De zorg loopt in de soep!

CNV maakt zich grote zorgen over de toekomst van de zorgsector. Daarom hebben we ook een brede campagne gelanceerd onder de naam De zorg loopt in de soep. Het doel van deze actie is een structurele verbetering voor zorgmedewerkers en vermindering van de uitstroom. Lees meer.

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker. Hoe meer leden, hoe groter onze impact.