Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass vrouwen

maart 30 @ 10:00 - 14:30

Thema: Empowerment van vrouwen in werk en ambitie.

Datum:            zaterdag 30 maart 2019.
Tijd:                 10.00-14.30 uur.
Plaats:             Congrescentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht.
Aanmelden:    voor 26 maart via https://masterclassvrouwen30032019.eventbrite.nl

Voor wie is deze bijeenkomst?
Deze bijeenkomst is voor alle vrouwelijke leden van CNV Connectief en alle belangstellenden.
Voor de commissie Diversiteit CNV Connectief is het een lang gekoesterde wens je een dag aan te bieden waarin empowerment van vrouwen in werk en ambitie centraal staat.
Deze bijeenkomst is een vervolg van 22 september 2018, waarvoor de deelname overweldigend was. Maak gebruik van deze kans voor het vinden en vergroten van jouw eigen kracht en capaciteiten. Laat je inspireren!

Programma
10.00 uur: Inloop
10.30 uur: Welkom
10.40 uur: Werk & Passie door Marianne Luyer
11.15 uur: Ronde workshops met 3 keuzes
-Empowerment door Elske Schreuder
-Energiegevers en energienemers door Malika Habouria
-De IK van self-efficasy door Bo Rodenhuis
12.15 uur: Maaltijd
13.15 uur: Onderhandelen door Myriam Lieskamp
14.30 uur: Netwerken met een drankje

Werk & Passie
Marianne Luyer is sinds de fusie CNV Connectief voorzitter van de raad van de toezicht. Zij is maatschappelijk actief als toezichthouder, vrijwilliger, politica. Rechtvaardigheid is één van haar drijfveren. Onlangs is een tweede boek van haar hand verschenen over ‘waardegedreven leiderschap’.

Empowerment
Zelfvertrouwen is iets wat sommige vrouwen van nature lijken te hebben.
Maar vergis je niet: de meesten moeten zich nog regelmatig in de situatie tillen, moeten zichzelf moed inspreken voor een opdracht of optreden.
Het goede nieuws is dat iedereen dat kan oefenen.

  • Zelfkennis is het begin: wat kan ik goed, wat vind ik leuk? Waar we goede ervaringen mee hebben, daar hebben we plezier in, en dat geeft ons energie, dat leidt tot succes.
  • Waar zie ik tegenop? Hoe komt dat: heb ik ergens echt een slechte ervaring mee, of ben ik ergens bang voor?
  • Spiegel ik me misschien ten onrechte aan een bepaalde ander?

In de workshop Empowerment gaan we, in een veilige omgeving, op zelfonderzoek, en proberen we één stap verder te komen in ons zelfinzicht. We stimuleren elkaar om eerlijk maar met compassie en humor naar onszelf en elkaar te kijken, en om een situatie uit het echte leven te oefenen.

Trainster Elske Schreuder heeft diverse therapieën gevolgd op het gebied van persoonlijke ontplooiing; verder heeft ze jarenlange ervaring met zelf optreden in bijvoorbeeld de politiek, maar ook als (trainings-)acteur. Als emancipatiewerkster adviseerde ze vrouwen in bijvoorbeeld hun carrière, en als trainer Vrijwilligersmanagement begeleidt ze groepen mensen in het oefenen van hun Elevator Pitch of professioneel samenwerken.

Instrumenten en methodieken kunnen zijn Kernkwaliteiten, Strength Based Coaching en Interactie. Zie www.indalo.Nu

 

Energiegevers en Energienemers
Werken kost energie, maar het levert ook energie op. Enthousiasme en ambitie zijn aanstekelijk en maken een team succesvol. Tegelijk kan er veel energie kruipen in zaken die weinig zinvol zijn of die geen voldoening geven – dat vreet energie.
Na een dag werken hoop je moe maar voldaan naar huis te gaan. Als je wel moe bent, maar nauwelijks voldaan, is dat een belangrijk signaal: je werk kost je energie maar geeft je daar geen nieuwe energie voor terug. Dat gaat ten koste van je werkplezier en uiteindelijk ook van je gezondheid. Hoe ga je verstandig om met jouw energie? Wat loont de moeite en wat niet? Wat vreet energie, wat inspireert je? Als je een goed inzicht krijgt in de energiegevers en energievreters op je werk, kun je op basis daarvan je activiteiten beter verdelen, en zorgen dat je werk je weer de voldoening geeft waar je kracht uit put. Zo kun jij op jouw beurt je collega’s weer inspireren.
Deze interactieve workshop wordt verzorgd door Malika Habouria beleidsadviseur CNV Connectief.

De IK van self-efficacy
Self-efficacy is het vertrouwen dat iemand heeft in zijn/haar vermogen om effectief en passend gedrag in een bepaalde situatie te manifesteren. Het gaat niet zozeer om aangeleerde vaardigheden, maar vooral om de interne overtuiging en het vertrouwen in jezelf om taken en zaken tot een goed einde te brengen.
Mensen met een hoge self-efficacy hebben minder vaak het voornemen minder alcohol te drinken. Als wij een lezing of workshop krijgen van een dame, is het waarschijnlijker dat de inhoud klopt, dan wanneer we worden voorgelicht door een man.
Hoe zit dat?
Hoe werkt dat bij mij? Hoe kan ik mijn self-efficacy vergroten?
Een interessante ingang, om gewoon maar ergens te beginnen met duiden en verklaren, is kijken naar groepen mensen. Bijvoorbeeld door te kijken naar verschillen tussen mannen en vrouwen. Tijdens deze workshop kijken, praten en analyseren we om erachter te komen welke elementen van self-efficacy voor onszelf van waarde zijn.
De workshop wordt verzorgd door Bo Rodenhuis, docent en trainer.

Onderhandelen
Bij “onderhandelen” denk je misschien meteen aan cao-onderhandelingen of topoverleggen op regeringsniveau waarbij grote belangen op het spel staan. Maar onderhandelen doe je zelf eigenlijk dagelijks. Privé, op je werk, als je gaat winkelen. Jij wilt iets, de ander wil ook iets (net even anders) en samen probeer je door te overleggen er uit te komen. Je hebt een meningsverschil met een collega en samen overleg je om er uit te komen waarbij jullie allebei tevreden zijn. Onderhandelen is een effectieve manier om conflicten of belangentegenstellingen op te lossen om samen een goed “resultaat” te halen.
In de workshop gaan we actief aan de slag met conflicthantering waaronder onderhandelen. We oefenen de verschillende mogelijkheden en we bespreken de belangrijkste valkuilen.
Myriam Lieskamp, haar passie is onderwijs; zij zoekt voortdurend naar de verbinding tussen beleid, theorie en de dagelijkse onderwijspraktijk. Was trainer/adviseur/ beleidsadviseur bij CNV Onderwijs en tot eind 2018 lid van de SER-commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt.
Namens de SER betrokken bij de OECD Netherlands Skills Strategy. Sinds 2018 is zij zelfstandig onderwijsadviseur met diverse bezigheden op het gebied van professionele leergemeenschappen en HR-beleid. Geeft lezingen, colleges aan hogescholen, workshops en begeleidt teams en directies, schrijf brochures en artikelen en treedt op als dagvoorzitter bij congressen.  Zie  www.myriamlieskamp.nl

Informatie
Voor leden van CNV Connectief is deelname gratis. Niet leden betalen € 12,50. Bij verhindering mag in jouw plaats een ander komen. Mocht jouw plaats onverhoopt leeg blijven, dan zijn wij genoodzaakt € 20,00 in rekening te brengen. Stel ons tijdig op de hoogte.
Voor meer informatie kun je mailen naar diversiteit@cnv.nl

Gegevens

Datum:
maart 30
Tijd:
10:00 - 14:30
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Website:
www.cnvconnectief.nl

Locatie

Congrescentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
Utrecht, Nederland
+ Google Maps