Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging Kick-off bijeenkomst senioren CNV Connectief in Gelderland

4 maart 2020 @ 10:00 - 16:00

Binnen CNV Connectief gaan de senioren in 2020 samenwerken onder de naam Intersectorale groep Senioren CNV Connectief. In elke provincie is een feestelijke Kick-off bijeenkomst waarvoor we alle senioren en hun partners uitnodigen. We hopen dat we een aantrekkelijk programma hebben samengesteld.

 

Datum:                 woensdag 4 maart 2020.

Tijd:                       10.30 – 15.30 uur. Inloop vanaf 10.00 uur.

Plaats:                  Zalencentrum Wieleman, Dorpsstraat 11, 6931 BA, Westervoort

Aanmelden:      https://kogelderland04032020.eventbrite.nl

 

Programma

10.00 uur       Inloop met koffie en thee.

10.30 uur             Opening door de voorzitter van de provinciale activiteitengroep Chris Cuperus.

10.40 uur             Seniorenbrein (I) door Jan van der Zwan van het Breinbureau.

11.15 uur       Presentatie nieuwe structuur Intersectorale groep Senioren CNV Connectief door het   interim sectorgroepsbestuur en de provinciale activiteitengroep Gelderland

12.30 uur       Lunch.

13.30 uur       Seniorenbrein (II) door Jan van der Zwan.

14.15 uur             Wassend water, woeste grond, een historische (terug)blik op het Gelders Eiland. 

15:15-15:45      Afsluiting met hapje en drankje.

 

Presentatie nieuwe structuur Intersectorale groep Senioren CNV Connectief

Dit zal nog wel even wennen zijn, maar daar gebruiken we het jaar 2020 voor. Over de details van dit nieuwe beleid willen we u graag informeren en natuurlijk ook uw mening horen. Door meer verbondenheid staan we sterker en zijn we beter in staat om onze belangen te behartigen en landelijk een vuist te maken. Jacob Ouderkerken, secretaris van het interim Sectorgroepsbestuur, zal de nieuwe organisatie toelichten. De werkwijze en inrichting van de organisatie in Gelderland zal door Wilm Janssen en Chris Cuperus aan de orde komen. U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Seniorenbrein.

Je levensstijl bepaalt mede of je brein snel veroudert of niet. Uit onderzoek blijkt dat er steeds grotere onderlinge verschillen te zien zijn in de kwaliteit van het brein, naar mate mensen ouder worden. Ouderdom komt met gebreken, maar sommige gebreken kun je voor een groot deel omzeilen. Deze middag zoomt psycholoog Jan van der Zwan in op het seniorenbrein.

Aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden krijg je inzicht in de veranderingen die er bij het ouder worden in de hersenen optreden en hoe je daar deels zelf verandering in aan kunt brengen.

 

Het Gelders Eiland.

Toon Hendriksen is lid van de Heemkundekring Rijnwaarden. Hij zal een presentatie geven over de historie van Het Gelders Eiland incl. de dorpen Pannerden, Lobith, Tolkamer, Spijk, Aerdt en Herwijnen in hun eeuwenlange strijd, met de wispelturige Rijn met zijn steeds veranderende waterarmen.

 

Informatie.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, reiskosten zijn voor eigen rekening

Voor meer informatie over (en eventueel ook aanmelden bij) de bijeenkomst kunt u contact opnemen met: cnvc-senioren@cnv.nl

Gegevens

Datum:
4 maart 2020
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

CNV Connectief
Telefoon:
030 751 1003
E-mail:
info@cnv.nl
Site:
www.cnvconnectief.nl