2 december 2020

Nieuwe uitvoerder CNV-rechtshulp voor privésituaties

Vanaf 1 januari 2021 werkt CNV (CNV Connectief en CNV Vakmensen) samen met SRK Groep en Anker Insurance Company als nieuwe partners op het gebied van particuliere rechtsbijstand. Onder de naam CNV Rechtsbijstand ontvangen leden juridische hulp bij particuliere juridische kwesties. Met deze samenwerking hebben de partijen als doel om de dienstverlening aan de leden verder te verbeteren en te innoveren.

Het CNV blijft zelf doen waar ze expert in is, namelijk het verlenen van juridische hulp aan haar leden op het gebied van werk en inkomen, bijvoorbeeld bij ontslagprocedures, reorganisaties en loonconflicten. De rechtshulp bij privésituaties wordt overgenomen door Anker Insurance en SRK. Tot nu toe verzorgde het CNV rechtshulp bij particuliere kwesties via verzekeraar ARAG.

Bundeling van krachten

Anker Insurance Company en SRK Groep bundelen hun krachten voor CNV. Samen hebben deze rechtsbijstandsorganisaties meer dan 110 jaar ervaring in juridische dienstverlening. In de samenwerkingscombinatie is Anker Insurance Company n.v. de verzekeraar en gaan SRK Rechtsbijstand BV en Anker Rechtshulp b.v. de uitvoering van de rechtshulp doen.