8 maart 2017

Jan de Vries nieuwe voorzitter CNV Connectief

‘De medewerkers in de zorg, het onderwijs, de overheid en andere publieke diensten verdienen onze waardering en vertrouwen. Ik wil mij daarom graag met hart en ziel voor hen inzetten.’ Lovende en inspirerende woorden van Jan de Vries, de nieuwe voorzitter van CNV Connectief.

Volgens het voormalig CDA-Tweede Kamerlid die vandaag werd benoemd ‘behoort de publieke sector in Nederland tot de top van de wereld. Dat komt vooral door de kwaliteit van de mensen die er werken.’ De Vries is met name gekozen vanwege zijn uitgebreide bestuurlijke ervaring in de publieke sector, zijn verbindende eigenschappen en zijn toekomstgerichtheid. Naast functies als bestuurder en toezichthouder bij onder meer de NOS en Trouw werkte hij als directeur bij organisatie van zorgondernemers ActiZ en MEE Nederland.

De Vries wil zich voor de verschillende sectoren van CNV Connectief sterk maken voor investeringen in professionaliteit, minder papierwerk, voldoende zekerheid en daarmee voor een aantrekkelijk beroep. ‘De krapte op de arbeidsmarkt in de publieke sector vraagt dat we daartoe binnen en buiten de vakbeweging de handen ineen slaan. In tijden dat de tegenstellingen in onze samenleving eerder vergroot worden, zoeken wij de verbinding. Bij zo’n organisatie voel ik mij thuis.’