30 maart 2020

Loek Schueler stopt als voorzitter

Nederland, Utrecht, 7 september 2016
Loek Schueler

Loek Schueler heeft vandaag bekendgemaakt dat zij stopt als voorzitter van CNV Onderwijs en als bestuurslid van CNV Connectief.

Het afgelopen jaar was voor haar een moeilijk jaar. Loek zegt daarover: ‘Ik heb altijd de verbinding en samenwerking gezocht. Helaas bleek het in het onderwijs soms lastig om tegenstellingen te overbruggen. Dat kostte mij veel energie. In mijn ziekteperiode heb ik noodgedwongen rust gepakt en ben ik tot de conclusie gekomen dat de bestuurlijke verantwoordelijkheid mij niet meer past.’

Betrokken bestuurslid

De raad van toezicht en het bestuur van CNV Connectief hebben veel respect voor de keuze van Loek Schueler. Tegelijkertijd spijt hen die ook. Loek was een zeer deskundig en betrokken bestuurslid en is een geliefde collega. Zij werd gedreven door haar verbondenheid met onze leden. Daar putte zij haar energie en inspiratie uit. Hun zorgen, wensen en belangen wist zij bevlogen te delen met de politiek, werkgevers en in de media.

De raad van toezicht en het bestuur van CNV Connectief danken Loek zeer voor haar grote inzet voor de leden van CNV Connectief en die van CNV Onderwijs in het bijzonder. Zij zijn blij dat Loek zich voor hen wil blijven inzetten. In de komende periode zal zij vanuit de rol van projectmanager verder gaan re-integreren.

Opvolger

CNV Connectief gaat op zoek naar een opvolger. Tot dat moment blijft Jan de Vries als voorzitter van CNV Connectief ook waarnemend voorzitter van CNV Onderwijs.