Kom langs bij CNV op de NOT!

Eindelijk, we kunnen elkaar weer live ontmoeten op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Van 24 t/m 28 januari zijn wij er met workshops en een zomers park met spellen, koffie en mooie gesprekken.

CNV op de Nationale Onderwijstentoonstelling

Op de Nationale Onderwijstentoonstelling 2023 laten wij je van 24 t/m 28 januari zien wat CNV doet om een waardevolle bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Speciale aandacht gaat uit naar thema's werkdruk en werkplezier, innoveren, starten in het onderwijs, de overgang en rouw. In ons park bieden we je workshops over deze onderwerpen, leggen we je in spelvorm dilemma's voor en gaan met je in gesprek over het onderwijs en de kinderopvang. Zien we je op onze stand 03.B010 in hal 3?!

Kom langs bij onze stand!

Onder het genot van een heerlijk bakje koffie gaan we in ons CNV-park graag met jou het gesprek aan over verschillende dilemma's op je werk en hoe wij jou hierin kunnen helpen. Werk je in het onderwijs of in de kinderopvang? Dan wil je NOT 2023 niet missen! Als lid krijg je bovendien bij onze stand 03.B010 in hal 3 een leuk cadeautje.

Ja, ik meld me aan

CNV-workshops op de NOT

Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling kun je bij ons verschillende workshops volgen. Verspreid over de vijf beursdagen hebben we 10 workshops voor je ingepland. Elke beursdag, van dinsdag tot zaterdag, op twee tijdslots 10:30-11:15 en 11:30-12:15. Een of meerdere workshops bezoeken? Meld je aan voor de NOT en schrijf je hier in voor de workshop(s) naar keuze door deze in jouw 'beursagenda' in te plannen.

Open over de overgang

Praten met je leidinggevende over overgangsklachten is beladen. Krijg tips voor vrouwen, werkgevers en medezeggenschap. Niet langer taboe, maar bespreekbaar thema!

Elke vrouw krijgt er mee te maken: de overgang. De één heeft er meer last van dan de ander. Maar dat het bij veel vrouwen leidt tot belemmeringen in het dagelijks leven en op het werk, staat buiten kijf. Helaas wordt op het werk hier niet of nauwelijks over gesproken. In de workshop gaan we samen met de deelnemers aan de slag om het taboe te doorbreken. Om het thema overgang te herkennen, te erkennen én bespreekbaar te maken en het zo een respectvolle, serieuze plek op de werkvloer te geven.

 • Spreker: Anneke Scheurink, projectmanager arbeidsmarktinnovatie, CNV Connectief

Hoe werkt rouw op de werkvloer?

Elk jaar krijgen meer dan 150.000 mensen in Nederland te maken met verlies. En terwijl je rouwt, gaat het leven gewoon door. Zeker als je in het onderwijs of de kinderopvang werkt, waar de druk en het appèl op iedereen hoog is. Werk kan heel bepalend zijn op zo’n moment. Helpt het om het leven weer op de rit te krijgen of is het nog een extra belasting? Veel hangt af van hoe er door directeur of leidinggevende én collega’s mee omgegaan wordt. Alleen weten we vaak niet goed hoe we het beste kunnen helpen.

Wat vaststaat is dat luisteren en aandacht cruciaal zijn. En daarnaast helpt het om meer kennis te hebben over de verschillende stappen in de tijd. In deze workshop delen we alle tips, do’s en don’ts die jij als leidinggevende of collega kunt inzetten, inclusief handige checklist. We gaan met elkaar in gesprek en delen aandacht en een luisterend oor. Mét een kopje koffie of thee.

 • Spreker: Jacomijn Kruisbrink, projectmanager Rouw en Werk, CNV Connectief

Van werkdruk naar werkplezier

Tijdens deze workshop leer je werkdruk om te zetten in prettige motivatie, zodat het gevoel van achter de feiten aan te lopen verdwijnt. Je leert beter om te gaan met je beschikbare tijd (timemanagement) en krijgt het overzicht weer terug door helder te plannen. Praktische oplossingen blijken samen een heel nieuwe manier van werken op te leveren, waarmee je positief aan het werk blijft.

 • Spreker: Lotte Freyee, trainer-adviseur CNV Academie, CNV Connectief

5 valkuilen van innoveren in het onderwijs: trap er niet in

Vind jij innovatie in het onderwijs belangrijk? Gaan jouw handen jeuken bij een complex vraagstuk? Zit jij boordevol frisse ideeën? Maar krijg je niet meteen alle handen op elkaar? Heerst er verandermoeheid of gaat het je allemaal te langzaam?

Doe mee met de workshop van het CNV Innovatienetwerk en voorkom de 5 valkuilen van innoveren. Ga met nieuwe energie en inzichten weer aan de slag met jouw toffe ideeën in het onderwijs!

Tijdens de workshop delen onze onderwijs innovatiebegeleiders hoe je ingesleten patronen kunt doorbreken, weerstand de baas bent en hoe je echt in actie komt.

 • Sprekers: Malika Habouria en Carina Klinkvis, beiden zijn innovator en projectmanager arbeidsmarktinnovatie, CNV Connectief

Een goede start

Je bent de afgelopen vijf jaar gestart in het onderwijs met frisse moed, maar merkt dat de theorie van je opleiding niet altijd strookt met de hectische praktijk. Behalve je plaats vinden binnen je school, wil je ook nog energie over hebben voor je privé leven.

Leraar zijn is een breed en boeiend vak. Daar komt veel bij kijken. Het is meer dan les geven alleen. Denk aan werken in een team, je rol als werknemer en kritisch omgaan met nieuwe onderwijsmodellen. Hoe ga je met al deze rollen om, zonder dat je jezelf hierin verliest?

De training “Een Goede Start” is voor ambitieuze starters in het onderwijs. Het geeft je meer bagage om jouw positie als leraar te versterken. In deze workshop krijg je hier informatie over en je hebt de kans om je ervaringen te delen met andere starters.

 • Spreker: Astrid Persons, projectmanager en bestuurder Onderwijs CNV Connectief

Programma workshops

 • Dinsdag 24 januari 2023. Van 10.30 tot 11:15 Hoe werkt rouw op de werkvloer? en van 11:30 tot 12:15 Goed van start
 • Woensdag 25 januari 2023. Van 10.30 tot 11:15 Van werkdruk naar werkplezier en van 11:30 tot 12:15 Open over de overgang
 • Donderdag 26 januari 2023. Van 10.30 tot 11:15 Open over de overgang en van 11:30 tot 12:15 Hoe werkt rouw op de werkvloer?
 • Vrijdag 27 januari 2023. Van 10.30 tot 11:15 Van werkdruk naar werkplezier en van 11:30 tot 12:15 5 valkuilen van innoveren in het onderwijs: trap er niet in
 • Zaterdag 28 januari 2023. Van 10.30 tot 11:15 Goed van start en van 11:30 tot 12:15 5 valkuilen van innoveren in het onderwijs: trap er niet in

Benieuwd wat CNV doet in jouw sector?

Ontvang maandelijks het laatste nieuws over werk en inkomen per email.

Word jij vrijwilliger op de NOT?

Op het grootste event voor onderwijs en kinderopvang kunnen we jouw hulp goed gebruiken. Lijkt het je leuk om ons te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger op de NOT! Goed om te weten, je kan vrij vragen op basis van de regeling vakbondsverlof in de cao. Wij zorgen voor een lekkere lunch en je reiskosten worden vergoed!

Ja! Ik meld mij aan als vrijwilliger

De Nationale Onderwijstentoonstelling

De NOT is de grootste vakbeurs voor professionals in de kinderopvang, buitenschoolse opvang, het primair en voortgezet onderwijs. Werk je in het onderwijs of in het kinderopvang? Meld je aan en kom bij ons langs!

 • Voor onderwijs en kinderopvangprof
 • Volg gratis workshops
 • Cadeautje voor leden