Cao mbo: in april starten de onderhandelingen

Over deze onderwerpen gaan we het hebben

Na onze uitvraag bij leden én niet-leden kan de onderhandelingsfase voor de nieuwe cao mbo van start gaan. Lees welke onderwerpen we dit jaar meenemen naar de onderhandelingstafel.

Nieuwe cao mbo

De huidige cao mbo loopt per 1 mei af. In april starten we de onderhandelingen voor jouw nieuwe cao mbo. Vanuit de werkgeverskant zitten een aantal nieuwe mensen aan de onderhandelingstafel. We streven ernaar om met deze gedeeltelijk nieuwe delegatie tot een soepele samenwerking te komen voor een mooie nieuwe cao voor alle medewerkers in het mbo.

Onderwerpen waarvoor we ons inzetten

Tijdens de onderhandelingen zetten we ons onder andere in voor deze onderwerpen:

  • Loon
  • Salarismix
  • Thuiswerkvergoeding
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Reiskosten

Goed om te weten: tijdens de onderhandelingen houden we in ons achterhoofd dat er nu, na corona, met het onderwijs aan de kinderen van gevluchte Oekraïners nog veel op ons af gaat komen. Daarbij is de werkdruk nog steeds hoog, zijn er nog steeds personeelstekorten en stijgen ook de prijzen om ons heen. Als CNV Onderwijs willen we een eerlijke cao mbo, waaruit de waardering voor alle medewerkers in het mbo blijkt.

Inzetbrief

Samen met de andere bonden werken we momenteel aan de gezamenlijke inzetbrief waarin we deze onderwerpen uitlichten. Zodra deze klaar is, vind je de brief op de cao-pagina mbo.