Al het nieuws

Aanvragen lerarenbeurs 2021 alsnog toegekend

Goed nieuws: alle geldige aanvragen voor de lerarenbeurs 2021 zijn alsnog toegekend. De Tweede Kamer nam een amendement van de PvdA aan, waarna per direct € 17,1 miljoen ter beschikking was gesteld voor de lerarenbeurs. Dit geld kan tot en met 2024 worden ingezet.

‘Goed dat de Tweede Kamer alert is’

Als CNV Onderwijs vinden wij het goed dat de Tweede Kamer alert is. Het was PvdA-kamerlid Nijboer die constateerde dat er doordat de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) niet doorgaat € 60,3 miljoen vrijkomt, en dat dit geld tot en met 2024 voor de lerarenbeurs kan worden ingezet. Voor 2021 betekent dit dat álle geldige aanvragen worden toegekend.

Het feit dat ons parlement tussentijds naar oplossingen zoekt, laat zien hoezeer deze beurs van waarde is. Het geld uit de BIK is echter tijdelijk. Na 2024 vervalt dit weer. De oplossing creëert dus lucht voor de korte termijn, maar CNV blijft zich hard maken om op zoek te gaan naar een structurele oplossing.

Lerarentekort

De lerarenbeurs is bedoeld voor verdere professionalisering van leraren. Ook draagt de lerarenbeurs bij aan de aantrekkelijkheid van het beroep; iets wat belangrijk is vanwege het lerarentekort.