‘Beroepsbeeld on Tour’

Praat mee over de essentie van het lerarenberoep

Schrijf je nu in!

Ontdek de essentie van jullie vak tijdens de 'Beroepsbeeld on Tour'-bijeenkomsten. Wat houdt het in? Waar zijn jullie trots op? Ontdek ook jullie wezenlijke rol in de school en wat eigenlijk geen onderdeel van het vak zou moeten zijn, maar waar jullie wel mee worden belast.

Samen beroepsbeeld bepalen

Samen willen we tot een beroepsbeeld voor leraren en docenten komen waarin leraren zich herkennen en dat beschreven is vanuit de praktijk. Hoe het echt is om leraar te zijn, niet hoe het door anderen wordt gezien. Met dit beroepsbeeld kunnen we de samenleving laten zien wat jullie werk inhoudt, wat het vraagt aan kennis en kunde, wat de waarde ervan is en wat er nodig is om dit beroep in al zijn rijkheid te kunnen blijven doen en ontwikkelen. Een realistisch, gezamenlijk gemaakt beroepsbeeld helpt bovendien eigen rollen, doelen en ontwikkelmogelijkheden te formuleren. En het laat toekomstige leraren en anderen zien wat er aantrekkelijk en belangrijk is aan het beroep en hoe het zich ontwikkelt.

Jouw input

Jouw input is waardevol om gezamenlijk een realistisch beroepsbeeld te creëren en eigen rollen, doelen en ontwikkelmogelijkheden vorm te geven. Input voor deze inspirerende en interactieve bijeenkomsten zijn de opbrengsten van het ‘verhalend onderzoek’. Een online onderzoek waarin we alle leraren en docenten uit het po, vo, so en mbo in Nederland hebben gevraagd wat de kern van het leraarschap is. Input leveren kan nog --> Leraar: jouw beroep, jouw beeld.

Programma

De bijeenkomsten worden verspreid over het hele land georganiseerd. De sessies starten om 15.30 uur en eindigen om 18.00 uur.

  • 15.30 Welkom en toelichting op het Beroepsbeeld Leraar
  • 16.00 Expositie van verhalen en ‘rode draden’ uit het verhalend onderzoek
  • 16.30 Dialoog over de essentie van het beroep
  • 17.00 Een hapje, drankje en een informele ontmoeting met elkaar
  • 17.30 Conclusies en afsluiting

Inschrijven

Ontdek, deel en vorm het lerarenberoep tijdens de 'Beroepsbeeld on Tour'-bijeenkomsten! Bekijk de verschillende locatie en meld je aan voor een van deze bijeenkomsten. Kun je niet aanwezig zijn in juni of juli? Geen zorgen, meld je dan via hetzelfde formulier alvast aan voor de bijeenkomsten in augustus en september.

Vragen over de bijeenkomsten? Neem contact op via hallo@beroepsbeeldleraar.nl.