Al het nieuws

'Bescherming onderwijspersoneel moet beter'

‘Onderwijspersoneel is niet, zoals velen denken, vooral thuis aan het werk. En afstand houden kan ook lang niet altijd. Daarom moeten er snel medische mondkapjes beschikbaar komen voor het onderwijs.’ Dat zegt Daniëlle Woestenberg, voorzitter van CNV Onderwijs.

Het pleidooi voor betere beschermingsmiddelen is onderdeel van een brede CNV-oproep voor veilig werken in de publieke sector in coronatijd. Het CNV ziet dat leraren, kinderopvangmedewerkers, conciërges en anderen met een cruciaal beroep, zich steeds meer zorgen maken over de gezondheidsrisico’s die zij in hun werk lopen.

Medische mondkapjes

Afstand houden is vaak lastig in deze vitale beroepsgroepen. En zeker nu de Britse virusvariant voor onduidelijkheid zorgt, moeten er betere beschermingsmiddelen komen. Bovendien is er geen schaarste meer aan bijvoorbeeld FFP2 mondkapjes. ‘Die moeten er dus komen voor het onderwijspersoneel’, zegt Woestenberg over haar sector.

Optimaal beschermen

‘Uit ledenonderzoek blijkt dat bijna de helft van het onderwijspersoneel (deels) les geeft op school. Daar komen veel mensen en kinderen bij elkaar en kan in de praktijk geen of weinig afstand gehouden worden. Zorg er daarom voor dat zij zich niet voor de leeuwen gegooid voelen, bescherm hen optimaal!’