Dag van de Publieke Dienstverlening: Het praten voorbij!

Op woensdag 5 juni vond in Den Haag de derde Dag van de Publieke Dienstverlening plaats, onder het motto: "Het praten voorbij!". Na drie jaar van het overheidsbrede programma Werk aan Uitvoering (WaU) is dit de perfecte gelegenheid om terug te blikken op behaalde resultaten en vooruit te kijken naar de toekomst.

Programma Werk aan Uitvoering

Na 3 jaar programma Werk aan Uitvoering brengen ministeries, publieke dienstverleners en politiek voor het voetlicht: welke stappen hebben we met de WaU in beweging gezet met als doel het verbeteren van de publieke dienstverlening? Waar kunnen we op doorbouwen? En waar moeten we nog een tandje bijzetten om de publieke dienstverlening verder te verbeteren? Er wordt gewerkt binnen zes sporen: dienstverlening, digitalisering, wetgeving, samenwerken in de driehoek, statuur en vakmanschap, en de rol van de politiek. De uitkomsten van het programma gaan invloed hebben op o.a. de manier van werken binnen overheidsinstanties (de zes sporen hierboven).

Tijdens de bijeenkomst op 5 juni werden de behaalde resultaten gepresenteerd en werd verder ingegaan op de vervolgstappen. Waardevolle informatie die we gaan gebruiken om ervoor te zorgen dat de belangen van de werknemers in de besluitvorming goed meegenomen worden. Hierover gaan we met werkgevers in gesprek en we nemen dit mee in nieuwe projecten die bijdragen aan bijvoorbeeld het vergroten van het handelingskader van professionals die werken in de publieke sector.