Meestemmen over onderhandelaarsakkoord cao Onderwijsadviesbureaus

Leden van CNV Onderwijs kunnen tot uiterlijk 25 maart stemmen over het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao GAO (Groep Arbeidsvoorwaarden Onderwijsadviesbureaus). De looptijd van de cao is één jaar, van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Onderdeel van de cao is een structurele loonsverhoging van 2 procent. De helft daarvan wordt bekostigd uit de verlaging van de jaarlijkse bijdrage voor de individuele levensfasevoorziening. De maximale duur van het verlenen van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd wordt verlengd van 2 naar 3 jaar. Volgt er na 3 jaar tijdelijke arbeidscontracten geen vast arbeidscontract, dan heeft de medewerker naast de reguliere transitievergoeding recht op vrijstelling van werkzaamheden gedurende een maand of op een extra bruto beëindigingsvergoeding van een maandsalaris.

De cao geldt voor medewerkers die werkzaam zijn bij BCO Onderwijsadvies, Stichting HCO, Koepelstichting Bazalt Groep, Stichting OnderwijsAdvies, Stichting RPCZ, Stichting Bazalt en Gouwe Academie.

Stem mee en mail je besluit naar c.hermans@cnv.nl, onder vermelding van ‘Onderhandelaarsresultaat CAO GAO 2021’.

Foto: Getty Images