Verkiezingen verantwoordingsorgaan ABP

In het verantwoordingsorgaan van ABP komen op 1 juli alle zetels vrij. Om die op te vullen organiseert het pensioenfonds komende maand verkiezingen. Deelnemers of gepensioneerden bij ABP kunnen van 4 tot en met 24 april stemmen op 1 kandidaat uit de eigen kiesgroep.

Gery Gorter is voorzitter en tevens de nummer een op de kandidatenlijst met van de groep gepensioneerden waartoe CNV behoort. Zij vindt dat ABP moet toewerken naar indexatie op de kortst mogelijke termijn (binnen de wettelijke mogelijkheden) en naar een zorgvuldige vertaling van het pensioenakkoord op lange termijn

Eric van Boven is voorzitter en ook de nummer een op de lijst van deelnemers waar CNV bij is aangesloten. Hij wil dat de uit het nieuwe pensioenstelsel voortvloeiende pensioenregeling op een voor alle generaties eerlijke en evenwichtige manier wordt doorgevoerd.

Zowel Gorter als Van Boven zijn lid van CNV Connectief. Beide lijsten, waartoe zij behoren, werken samen met ACP, ACOM en KBO-PCOB.

Even voorstellen

Met de verkiezingen hoopt ABP 19 leden namens de (actieve) deelnemers en 13 leden namens de gepensioneerden te vinden. De kiescommissie heeft medio februari vastgesteld welke kieslijsten en kandidaten meedoen. Ga naar www.abp.nl/verkiezingen voor de deelnemerslijsten en een uitgebreide kennismaking met alle kandidaten. Op bijgaande video stellen de CNV-leden, waaronder Gorter en Van Boven, zich voor.

Maak kennis met onze ABP-verkiezingskandidaten