Akkoord bereikt voor cao SBB

CNV Onderwijs en andere bonden hebben SBB laten weten dat hun leden instemmen met het bereikte resultaat. Dat betekent dat er een akkoord is en SBB al in de maand december uitvoering kan geven aan de gemaakte afspraken. Jij ziet als medewerker dan ook in de decembermaand het extra geld al op je loonstrook staan.

De stemming onder de CNV leden was: 64% voor en 36% tegen. Dat betekent dat onze leden kritisch zijn geweest, maar dat er toch een krappe meerderheid voor heeft gestemd. Dank voor je stem!
Abhilash Sewgobind, onderhandelaar cao SBB

Dit zijn de gemaakte afspraken

De looptijd van de nieuwe cao is een jaar: van 1 juli 2021 tot 1 juli 2022.

  • Er is een structurele loonstijging afgesproken van 1,5% met ingang van 1 augustus 2021. Deze loonsverhoging is pensioengevend.
  • Iedere medewerker die op 1 november 2021 in dienst is bij SBB en waarop de cao SBB van toepassing is, ontvangt een eenmalige bruto uitkering van 1% van het schaalloon. Het betreft hier het loon van november zonder de 1,5% verhoging per 1 augustus 2021. Deze eenmalige uitkering is pensioengevend.
  • Sociale partners hebben, door extra verkregen gelden vanuit OCW, de afspraak gemaakt voor een extra eenmalige uitkering van €300 bruto op basis van een fulltime dienstverband. Ook deze eenmalige uitkering is pensioengevend.

Vragen over de gemaakte afspraken? Stel ze aan Abhilash Sewgobind, onderhandelaar cao SBB. Stuur Abhilash een mail.