Al het nieuws

CNV Onderwijs: roep om duidelijker maatregelen corona bestrijding in onderwijs

De oproep van demissionair premier Rutte tijdens de persconferentie aan iedereen om te kijken ‘wat kan ik nog meer doen’, geeft onvoldoende concrete handvatten aan scholen en -besturen.’ CNV Onderwijs roept de overheid op om snel met duidelijke maatregelen te komen om scholen ook écht open te kunnen houden. Daniëlle Woestenberg, voorzitter CNV Onderwijs: ‘We krijgen veel signalen uit het land dat er behoefte bestaat aan duidelijkheid vanwege corona, maar ook dat tekorten en de gewone griep ertoe leiden dat klassen thuis zitten.'

Het kabinet vraagt nu i.v.m. corona advies aan het OMT. Het wachten op eventuele nieuwe afspraken duurt te lang. Zolang landelijke richtlijnen er -nog- niet zijn, roepen wij scholen dan ook op, om niet op die landelijke richtlijnen te blijven wachten. Als op jullie school het virus zo rondgaat dat er meer nodig is dan de weinige landelijke maatregelen die nog gelden op school, neem dan als school aanvullende maatregelen die je nodig acht om de medewerkers en leerlingen te beschermen en het als team vol te houden met elkaar.

Wil jij als onderwijsprofessional zelf meer doen om de kans op besmetting te verkleinen, denk dan aan:

- Goede ventilatie (kijk hier voor tips)

- Geef aan dat jij graag voldoende afstand houdt van leerlingen en collega’s

- Leef de nu aangescherpte quarantaineregels na.

Bij CNV Onderwijs werken we aan een peiling om ook jou in de gelegenheid te stellen om ons te laten horen wat jij van de huidige situatie vindt. Principiële keuzes zijn aan het kabinet. Wij horen graag weke maatregelen écht bijdragen om het onderwijs goed op weg te houden. Deze peiling delen we een dezer dagen.