Nieuwe cao Cito 2023 is een feit

Tot en met 25 april 12:00 uur kon je als lid voor of tegen het onderhandelaarsakkoord voor de cao Cito stemmen. De stemmen zijn geteld. De meerderheid van zowel de CNV-leden als de leden van andere vakbonden gaat akkoord. Dat betekent dat er een nieuwe cao Cito is.

Wat is er afgesproken in de nieuwe cao Cito voor 2023?

  • De cao heeft een looptijd van 12 maanden en geldt in principe met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023.
  • Salarisverhoging van 5% met terugwerkende kracht per 1 januari 2023.
  • Verhoging structurele eindejaarsuitkering van € 300,- naar € 1.000,- (indien fiscaal mogelijk wordt dit netto uitgekeerd).
  • Verhoging thuiswerkvergoeding van € 2,- naar € 2,15.
  • Rouwverlof voor bloed of aanverwanten van de eerste of tweede graad van vier dagen. Verruiming van het verlof rondom het verlies van een naaste. Er is ruimte voor vijf dagen stervensbegeleiding en vijf dagen aaneengesloten rouwverwerking. Dit verlof is in de toekomst ook van toepassing voor het verlies van zeer goede vrienden.
  • Mogelijkheid van loopbaanombuiging naar een lager gewaardeerde functie. Het salaris wordt dan in drie jaar afgebouwd naar het bijhorende salaris. Kiest de medewerker binnen tien jaar vóór de AOW-gerechtigde leeftijd hiervoor? Dan blijft de pensioenopbouw gekoppeld aan het oude, hogere salaris.

Download nieuwe cao-tekst cao Cito 2023

Momenteel worden de wijzigingen verwerkt in de cao. Is dit klaar? Dan checken wij de inhoud en of dit overeenkomt met de gemaakte afspraken. En als alles in orde is, tekenen we de nieuwe cao Cito. Zodra de nieuwe cao ondertekend is, vind je deze op onze pagina voor de cao Cito.