Basistraining Lokaal Overleg (LO) voor actieve CNV-leden

Als LO-lid van het CNV maak je namens je collega’s afspraken met de werkgever over de invulling van arbeidsvoorwaarden voor jullie eigen organisatie. Daarmee ben jij de belangenbehartiger voor je collega’s.
Hoe je die rol goed kunt vervullen, leer je in deze training.

Jouw rol als actief lid

In deze training leer je welke rol je speelt binnen je eigen organisatie en binnen CNV Connectief. Je leert wat er van je wordt verwacht en wat je van de werkorganisatie mag verwachten.

Doe kennis op en leer praktische vaardigheden

We geven je kennis over je rechten en plichten en gaan aan de slag met een aantal vaardigheden die je veel zult gebruiken, waaronder effectief communiceren met je achterban en onderhandelen. Daarnaast wordt er ingegaan op de rol van LO. We gaan in op de samenwerking tussen de CNV-bestuurder en de LO-leden.

Voor wie is de training?

De basistraining LO is voor actieve CNV-leden die LO-lid zijn.

Voordelen van de training

Na het volgen van de basistraining LO voor actieve CNV-leden:

  • Ken je jouw rol als LO-lid binnen je eigen organisatie en CNV
  • Weet je wat je van de werkorganisatie mag verwachten en andersom
  • Weet je hoe je effectief communiceert met je achterban
  • Ken je de basisprincipes van onderhandelen
  • Ken je de basisprincipes van gesprekstechnieken

Wanneer en waar is de training

De training is op woensdag 20 november 2024 van 10:00 -16:00 uur op het CNV-kantoor in Utrecht. Voor aanmelden klik hier.

Over de trainer

Paola Pistone geeft met veel enthousiasme trainingen waarvan je als CNV-vrijwilligers wijzer wordt. Ze kent het CNV goed en vertaalt die in het trainingsprogramma. Haar trainingen zijn interactief en afwisselend en geven jou energie om als vrijwilliger het beste uit jezelf te halen

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen