Hoe organiseren we crisisbestendig onderwijs voor de middellange termijn?

Grote calamiteiten als de coronapandemie kunnen van het ene op het andere moment het onderwijs ontwrichten. Hoe maken we de sector bestand tegen een crisis op de middellange termijn? Je leert het in dit webinar.

‘Never waste a good crisis’, aldus Winston Churchill. ‘Crisis’ betekent letterlijk ‘een beslissend keerpunt’. De coronacrisis legde door periodes van lockdown en social distance bloot hoe belangrijk onderwijs is. De crisis etaleerde bovendien de veerkracht van en het vertrouwen in onderwijsprofessionals. Hoe maken we van dit beslissende keerpunt een duurzame deugd?

Edith Hooge, voorzitter Onderwijsraad, pleit in een artikel in het Financieele Dagblad voor robuuster en crisisbestendig onderwijs. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar en wat zijn jouw geleerde lessen? In deze bijeenkomst worden aanknopingspunten gepresenteerd door dr. Mieke Koeslag-Kreunen (lector Werken in Onderwijs, Hogeschool Utrecht) en bediscussieerd met CNV Onderwijs-voorzitter Daniëlle Woestenberg en de deelnemers. De aanknopingspunten betreffen werkplezier, responsief onderwijs, teamwerk en leiderschap.

Waar zouden we volgens jou de prioriteit moeten leggen en hoe? Denk en praat mee!

Programma:

19:00 - 19:45 uur: Opening door CNV Onderwijs-voorzitter Daniëlle Woestenberg. Tijdens de opening gaat ze in op de COVID19-scenario’s van het kabinet en de wens voor een wendbaarheidsagenda van het ministerie van Onderwijs. Ze staat daarbij ook stil bij de vakantieplanningen en (preventieve) maatregelen als ventilatie en luchtreiniging. Wat zijn de verwachtingen en welke praktische oplossingen zien we?

19:45 – 20:15 uur: Presentatie Mieke Koeslag - Kreunen: “Maak van de nood een deugd: Hoe krijgen we crisisbestendig onderwijs voor elkaar?”

20:30 –21:00 uur: Tijd voor vragen.

Het webinar wordt via Zoom gehouden en is zowel voor leden als niet leden. Wil je erbij zijn? Meld je dan nu nog aan.