samenwerking voor sterk schoolleiderschap in het VO

Op het najaarsevent van Schoolleiders VO op dinsdag 7 november vierden we een belangrijke mijlpaal: de start van een samenwerking tussen CNV, Schoolleiders VO en de AOb. Samen slaan we de handen ineen voor een nieuw programma dat schoolleiders in het voortgezet onderwijs ondersteunt en versterkt.

Schoolleiderschap is een cruciaal vak. Met de groeiende druk op het onderwijs is het niet alleen belangrijk, maar urgent om de beroepsgroep te versterken. In ons gezamenlijke programma behouden we elk onze eigen focus, waardoor we elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Vanaf januari 2024 gaan we van start met ons programma, gericht op het uitrusten van huidige én toekomstige schoolleiders met de benodigde kennis, vaardigheden en praktische instrumenten. Hiermee willen we effectief inspelen op de veranderingen in het onderwijs en de arbeidsmarkt. Ben jij een(aspirant) schoolleider en wil je op de hoogte blijven? Laat hieronder je e-mailadres achter.

Ben jij een schoolleider of overweeg je het schoolleiderschap in het vo?

Vanaf januari 2024 gaan we van start! Voor alle schoolleiders in het vo, én iedereen die het schoolleiderschap overweegt hebben we een gratis programma samengesteld. In dit programma streven we ernaar om jou als (aspirant)schoolleider uit te rusten met de benodigde kennis, vaardigheden en praktische instrumenten, waardoor jij je effectief kan navigeren in deze snel veranderende omgeving en uitdagingen waar je voor staat. Denk aan omgaan met werkstress bij jezelf én je team, omgaan met verschillende life events, nieuwe innovaties zoals het gebruik van AI en de kans om een kijkje te nemen bij andere schoolleiders. Ook inhoudelijke en actuele onderwerpen komen aan bod zoals het bevorderen van inclusief onderwijs, passend onderwijs, burgerschap en de ontwikkeling van basisvaardigheden.

Overweeg je het schoolleiderschap? Samen met jou gaan we in op de barrières die je kan ervaren bij het overwegen van een rol als schoolleider, zoals werkdruk, regelgeving en salaris.

Het programma is voor alle schoolleiders en aspirant-schoolleiders toegankelijk en mogen wij gratis aanbieden! Je hoeft geen CNV lid te zijn.

Wil jij op de hoogte blijven?
Error
None
Wil jij als (aspirant) schoolleider als eerste meer informatie ontvangen over het programma?