Training Activiteitenplan (voor MR en GMR)

Offerte aanvragen
Neem contact op

Hoe werk je planmatig aan medezeggenschap? Welke onderwerpen komen wanneer op de agenda? Hoe en wanneer moeten documenten worden aangeleverd? Wat is de werkwijze van de raad? Hoe ziet de jaarplanning eruit, het communicatie- en scholingsplan, maar ook de uitgangspunten en werkafspraken? Het activiteitenplan geeft hier antwoord op en vergroot je invloed als MR of GMR. In deze training leer je hoe je dat plan opstelt.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor MR-en en GMR-en in het primair en voortgezet onderwijs.

Wat gaan we doen?

In de training gaan we aan de slag met een opzet voor het activiteitenplan; de handleiding voor medezeggenschap in jullie organisatie. Door het werken met dit plan krijg je meer grip op medezeggenschap. Je wordt minder afhankelijk van wat het bevoegd gezag op de agenda zet en je invloed als MR of GMR neemt toe.
In het activiteitenplan nemen we een planning, rol- en taakverdeling van de raad op. Ook zet je in het plan welke kosten jullie verwachten en leg je jullie missie en visie vast. Daarom is een activiteitenplan ook een handig startdocument voor nieuwe leden. Na het lezen ervan zijn zij direct op de hoogte van de werkwijze van hun MR of GMR.
Na de training hebben jullie een eerste opzet van het activiteitenplan, waar jullie vervolgens zelf verder aan werken. Wanneer het document klaar is, krijgen jullie feedback van de trainer zodat het activiteitenplan definitief kan worden gemaakt.

Wat heb je na deze training?

  • een eerste opzet van het activiteitenplan;
  • een overzicht van belangrijke medezeggenschapsmomenten;
  • meer grip en invloed op het overleg met het bevoegd gezag;
  • een beter beeld waar je als MR of GMR voor staat.

Hoe lang duurt de training?

De training duurt een dagdeel (2,5 uur). De training kan op locatie of online plaatsvinden.

Waarom CNV Academie?

CNV Academie begeleidt medezeggenschapsorganen (MR en OR) en werkgevers bij het vormgeven en uitvoeren van medezeggenschap. Daarnaast trainen we teams en individuele werknemers op het gebied van zeggenschap en loopbaan.
De Academie biedt praktische, direct toepasbare en resultaatgerichte workshops, trainingen en advies. Onze trainers zijn ervaren specialisten met focus op jouw situatie. Een training is bij ons dan ook maatwerk.
Als onderdeel van vakbond CNV beschikken wij over actuele cao-kennis en weten wij wat er op de werkvloer speelt.
Na afloop van de training kun je direct met de opgedane kennis aan de slag.

Meer weten?

Meer weten over onze trainingen, advies en begeleiding? Stuur een mail naar onze trainingscoördinator Jacqueline van Grevengoed: aanvraagacademie@cnv.nl. Of bel 030 751 1747.

*De MR of GMR kan deze kosten laten vergoeden door het bevoegd gezag (de school of het schoolbestuur). Kosten die de raad op tijd aankondigt en die binnen de grenzen van de redelijkheid vallen, moet het bevoegd gezag vergoeden. Dat staat in de wet (artikel 28 van de WMS). Een dienst voor advies en scholing, zoals deze training, mag als redelijk beschouwd worden.

Ontdek ons MR-partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
  • Trainingen op maat