Alle trainingen

(G)MR Basistraining compact

Een (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad speelt een belangrijke rol in een school of onderwijsinstelling. Denk je erover na om in een (G)MR te gaan? Of ben je net gekozen? Dan is de basistraining (G)MR iets voor jou. In de training leer je wat een medezeggenschap kan, mag en doet.

Leer wat een (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad kan, mag en doet

Tijdens een interactief hoorcollege leer je over de achtergrond, regelgeving én de mogelijkheden van medezeggenschap. We vertellen je meer over de wettelijke kaders. Zoals bijvoorbeeld de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) en hoe je deze kunt toepassen in de praktijk. Fijn om een keer gehoord te hebben. Zo weet je goed wat een medezeggenschapsraad kan, mag en doet. En ook: wat een (G)MR niet mag. Aan de hand van een paar korte oefeningen gaan we hier spelenderwijs mee aan de slag.

Een training voor beginnende (G)MR-leden

De basistraining (G)MR is voor beginnende (G)MR-leden in het onderwijs. Of voor medewerkers in een onderwijsorganisatie die erover nadenken om in een (G)MR te gaan. De training is voor iedereen toegankelijk. Of je nu wel of niet bent aangesloten bij CNV. We kunnen de training zowel digitaal als op locatie geven.

De training duurt 3 uur. In vogelvlucht leren we alles wat komt kijken bij een (G)MR. Zodat jij goed voorbereid aan de slag gaat binnen de (G)MR van jouw onderwijsinstelling. En weet hoe je een relatie opbouwt met de achterban en bestuurders.

Ontdek ons MR-partnerschap

Sluit een abonnement af voor alle vragen waar je als MR mee te maken krijgt. Je bepaalt zelf of je de uren inzet voor training en/of advies.

Voordelen training

Na de training:

  1. Ben je op de hoogte van relevante regelgeving
  2. Ken je de taken van een (G)MR
  3. Ga je goed voorbereid aan de slag in jouw (G)MR

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
  • Trainingen op maat