Training Medezeggenschap AanZet (voor MR en GMR)

Offerte aanvragen
Neem contact op

Wat wordt de richting van jouw MR of GMR? Wat vinden jullie belangrijk voor jullie school of stichting? Welke ontwikkelingen spelen er en wat betekent dat voor de medezeggenschap? Welke kennis en kunde bevinden zich in jullie team en hoe zet je die strategisch in? Met deze training kom je als MR of GMR aan zet.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor MR-en en GMR-en in het primair en voortgezet onderwijs.

Wat gaan we doen?

Medezeggenschap Aan Zet is een training in de vorm van een gespreksspel. Aan de hand van zes themakaarten komen alle belangrijke onderwerpen uit medezeggenschap aan de orde. Door het interactieve spel leer je elkaar beter en op een andere manier kennen. Welke vaardigheden zijn er binnen de raad aanwezig en bij wie past welke rol? Met welke andere partijen krijg je te maken binnen en buiten de organisatie?
Het spel helpt ook om richting te geven aan medezeggenschap. Welke kant wil je met elkaar op? We bekijken welke ontwikkelingen er binnen de sector, de stichting of op jouw school te verwachten zijn. Wat staat er al op de agenda en wat nog niet? We brengen een prioritering aan in jullie speerpunten, zodat er een concrete actielijst ontstaat. Zo werk je planmatig aan hoe je echt het verschil kunt maken met medezeggenschap in jullie organisatie.

Wat kun je na deze training?

  • Efficiënt samenwerken doordat de hele MR of GMR dezelfde richting voor ogen heeft
  • De aanwezige competenties en vaardigheden binnen de raad effectief inzetten
  • Proactief aan de slag met medezeggenschap, omdat je weet en zelf kiest welke onderwerpen prioriteit hebben
  • Een stevige positie innemen binnen jouw organisatie, zodat je echt het verschil kunt maken met medezeggenschap

Hoe lang duurt de training?

De training duurt één dagdeel (2,5 uur). De kosten bedragen 1.095 euro.*

Waarom CNV Academie?

CNV Academie begeleidt medezeggenschapsorganen (MR en OR) en werkgevers bij het vormgeven en uitvoeren van medezeggenschap. Daarnaast trainen we teams en individuele werknemers op het gebied van zeggenschap en loopbaan.
De Academie biedt praktische, direct toepasbare en resultaatgerichte workshops, trainingen en advies. Onze trainers zijn ervaren specialisten met focus op jouw situatie. Een training is bij ons dan ook maatwerk.
Als onderdeel van vakbond CNV beschikken wij over actuele cao-kennis en weten wij wat er op de werkvloer speelt.
Na afloop van de training kun je direct met de opgedane kennis aan de slag.

Meer weten?

Meer weten over onze trainingen, advies en begeleiding? Stuur een mail naar onze trainingscoördinator Jacqueline van Grevengoed: aanvraagacademie@cnv.nl. Of bel 030 751 1747. Bekijk ook ons complete aanbod op www.cnvacademie.nl

*De MR of GMR kan deze kosten laten vergoeden door het bevoegd gezag (de school of het schoolbestuur). Kosten die de raad op tijd aankondigt en die binnen de grenzen van de redelijkheid vallen, moet het bevoegd gezag vergoeden. Dat staat in de wet (artikel 28 van de WMS). Een dienst voor advies en scholing, zoals deze training mag als redelijk beschouwd worden.

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
  • Trainingen op maat