Alle trainingen

Professioneel statuut

Hebben jullie als leraren hulp nodig bij het opstellen van een professioneel statuut? In de teamtraining professioneel statuut helpen we jullie hierbij. Ontdek of het iets voor jullie is.

Jouw rol als leraar

Dankzij de Wet beroep leraar en het lerarenregister hebben jullie als leraren een duidelijke eigen verantwoordelijkheid gekregen. Zo hebben jullie zeggenschap over de vakinhoud, didactiek, pedagogiek en het beoordelen van leerlingen. Afspraken hierover staan in het professioneel statuut. Kunnen jullie hulp gebruiken bij het opstellen van een professioneel statuut? Dan is deze training iets voor jullie.

Hulp op maat bij het opzetten van een professioneel statuut

Wil je als leraar vaker gebruikmaken van digitale leermiddelen? Of meer vrijheid in de pedagogische aanpak van leerlingen? Het is belangrijk om als leraar je stem te laten horen. Zo heb je meer invloed op je eigen professionalisering en onderwijskundige beslissingen. We bieden verschillende vormen van ondersteuning bij het opzetten van een professioneel statuut:

  • De trainer komt langs om uitleg te geven en jullie bij te praten over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de Wet beroep leraar.
  • We bieden ondersteuning bij het proces en hulp bij het voeren van gesprekken op jullie school.

De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma af op jullie wensen.

Voordelen training

Na de training:

  1. Weet je alles over het opzetten van een professioneel statuut
  2. Kan je verder met het uitwerken van het professioneel statuut
  3. Weet je hoe je als leraar je stem kunt laten horen

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw (G)MR
  • Trainingen op maat