Workshop: intimidatie en pesten op de werkvloer

Heb je het weleens meegemaakt of zien gebeuren, een collega die anderen onder druk zet, iemand die steeds vervelende mailtjes krijgt of een collega die wordt buitengesloten?

21 november
19:00

Op je werk kan je te maken krijgen met intimidatie en/of pesten. Cijfers lopen uiteen, maar variëren van 16 tot 25% als het gaat om werknemers die jaarlijks slachtoffer worden. Uit onderzoek van het CNV is gebleken dat dit in tijden van thuiswerken niet minder wordt en soms zelfs verergert.

Een werkgever is verplicht beleid te voeren om een te hoge psychosociale arbeidsbelasting (PSA) te voorkomen. De werknemer heeft recht op een veilige werkplek. Wat betekent dat en wat heb je daar aan? Wat kan je, wat doe je als slachtoffer, als getuige, of als je een vermoeden hebt? Deze workshop geeft informatie, maar wil vooral bewustzijn en alertheid bevorderen. Het CNV wil tevens een platform bieden om in vertrouwen te delen. Misschien stimuleert de avond een stap te zetten, want intimidatie en pesten op het werk kunnen ernstige gevolgen hebben.

Bo Rodenhuis workshopgever CNV Connectief