16 september online demonstratie cao Gemeenten

Reserveer 16 september in je agenda en doe mee!

Gemeenteambtenaren werken hard om de publieke voorzieningen in Nederland draaiende te houden. Door de inflatie wordt alles steeds duurder, maar als het aan de werkgeversorganisatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ligt, leveren werknemers in aan koopkracht. CNV roept je daarom op om mee te doen met onze online demonstratie. Want waarderen is investeren. En jij verdient waardering, juist nu!

Goede cao volgens werkgeversorganisatie VNG

Onder een goede cao Gemeenten verstaat de werkgeversorganisatie VNG:

  • Afschaffen van inkomenszekerheid bij ziekte en werkloosheid
  • Een loonsverhoging van 0,5%, waardoor je door de hoge inflatie aan koopkracht inlevert
  • Geen gemaakte afspraken over een gezonde werk-privébalans, voor als het in je werk of privé even tegenzit of als je het werk niet meer goed volhoudt.

Waar CNV voor jou aan werkt?

Ruim 27.000 gemeenteambtenaren hebben aangegeven wat zij in de nieuwe cao willen terugzien:

  • Een fatsoenlijke loonsverhoging
  • Behoud van sociale zekerheid
  • Coronabonus voor ambtenaren, die bijvoorbeeld niet thuis kunnen werken vanwege een publieksfunctie, én een goede regeling voor thuiswerkers
  • Regelingen rondom vitaliteit en duurzame inzetbaarheid voor iedereen van jong tot oud
  • Waardering en respect

Wij zijn er voor een eerlijk en socialer Nederland. Wij zijn verschilmakers. Een echte beweging. We zetten ons in voor sterke werknemersrechten. Voor zekerheid in werk en een eerlijk loon. Voor iedereen.

Laat je horen

Ben je nog geen lid van een vakbond, maar wil jij straks wel meebeslissen over de nieuwe cao Gemeenten? Word dan nu lid van CNV Connectief.

Demonstratie 16 september

Na onze fysieke actie op dinsdag 29 juni voor alle subsectoren in de publieke sector, gaan we in september online actievoeren voor een goede cao Gemeenten. Zet hiervoor donderdag 16 september alvast in je agenda. Door op die datum in te loggen, geef jij jouw signaal af dat je beter verdient. Oók als je (nog) geen lid bent. Voor meer info, houd onze website en social media in de gaten. Hoe we de demonstratie precies gaan vormgeven, werken we nu uit.

Meer over #GOEDECAOGEMEENTENNU

Lees meer over de voorbereiding om tot actie over te gaan in deze nieuwsberichten: