Nieuwe cao Gemeenten / SGO 2025

CNV maakt zich klaar voor de onderhandelingen voor de nieuwe cao Gemeenten / SGO. Lees er meer over in onderstaand nieuwsbericht.

Eerste gesprek nieuwe cao Gemeenten / SGO

Op 21 juni hebben wij als sociale partners een informeel overleg met de onderhandelingsdelegaties om praktische punten te bespreken en een planning voor de onderhandelingen te maken. De verwachting is dat we begin november zullen starten met de daadwerkelijke onderhandelingsgesprekken voor de nieuwe cao Gemeenten / SGO.

Enquête voor input

We houden als bonden weer een gezamenlijke enquête. Vorige keer is deze ruim 23.000 keer ingevuld. Dat aantal willen we nu overtreffen. Begin september ontvangt iedereen deze enquête in zijn of haar mailbox. De oproep is dan ook om deze zo veel mogelijk te delen binnen je eigen organisatie om een zo hoog mogelijke respons te krijgen van zowel leden als niet-leden.

Wil jij op de hoogte blijven?

Arbeidsmarktmonitor

Elk jaar brengt het A&O fonds een arbeidsmarktmonitor uit. Hierin staan alle ontwikkelingen binnen de gemeentelijke/SGO sector als het gaat om instroom/doorstroom/uitstroom, verzuim, inhuur etc. Ook dit jaar staan er weer een aantal zorgelijke dingen in, zoals het hoge percentage verzuim en het percentage inhuur. Deze zaken houden we als bonden in ons achterhoofd als we de onderhandelingen ingaan.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit