Gebruik je invloed en word lid van een OR

Tijdens webinars CNV leer je over de ins and outs van medezeggenschap

Zelf meebeslissen over belangrijke besluiten in jouw gemeentelijke organisatie? Dat kan als je je verkiesbaar stelt voor de Ondernemingsraad. In maart 2023 zijn er in een heleboel gemeenten OR-verkiezingen. CNV Overheid wil je daar met een aantal webinars op voorbereiden.

Zit je in een OR of heb je interesse om je kandidaat te stellen? Meld je dan aan voor een van onze webinars. Op 13 oktober is dat Succesvol beïnvloeden met inzicht in drijfveren, op 3 november Authentieke persoonlijke ontwikkeling (vanuit drijfveren), op 17 november Belangen behartigen vanuit drijfveren en op 1 december Vormen van medezeggenschap, het werven van nieuwe kandidaten en het organiseren van verkiezingen. Aanmelden voor alle drie drijfveerwebinars kan ook. Alle bijeenkomsten zijn van 15 tot 16 uur.

Drijfveren

Drijfveren zijn de reden dat jij in beweging komt, de motivatie waarom je bepaalde dingen doet en andere niet. Drijfveren bestaan uit je opvattingen, persoonlijkheid en normen en waarden. Je ziet het niet direct aan de buitenkant, maar ze zijn essentieel in onze keuzes en ons handelen. Om succesvol invloed uit te oefenen is het belangrijk dat je goed aansluit bij de drijfveren van de ander. Zo krijg je een ander veel sneller in beweging. Met de kennis van de 7 typen (kleuren) drijfveren is het makkelijker om anderen te begrijpen, echt te bereiken en om beter samen te werken om jouw gemeente zo goed mogelijk te bedienen. De eerste drie webinars worden gegeven door Annemiek Stam. Zij werkt al ruim 10 jaar met drijfveren en begrijpt ze als geen ander, mede door haar ervaring in verschillende HR- en managementrollen.

De eerste 25 deelnemers aan het webinar op 13 oktober ontvangen gratis een persoonlijke drijfverenanalyse.

Praat mee

Heb je interesse om je kandidaat te stellen als OR-lid? Meld je dan aan voor de groep ‘OR verkiezingen 2023’ en praat mee over het organiseren van medezeggenschap in jouw organisatie en welke rol jij daarin kunt hebben.