Laatste kans! Nog een paar plaatsen vrij voor de training leerambassadeurs

Een leerambassadeur is een maatje dat collega’s helpt om aan de slag te gaan met een opleiding en eigen ontwikkeling. In het najaar leiden wij een groep leerambassadeurs bij de gemeenten op. In onze trainingsgroep hebben we nog enkele plaatsen vrij. Wil jij ook leerambassadeur worden? Meld je dan aan!

Ervaringsdeskundigen die goed luisteren

Leerambassadeurs zijn mensen die goed kunnen luisteren, collega’s willen aanmoedigen en positieve ervaringen hebben met bijleren. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn we op zoek naar jou! Je kunt je aanmelden bij Saskia Marsman via s.marsman@cnv.nl. Ook kun je bij haar terecht voor extra informatie.

Opleidingsdagen leerambassadeur

27 september en 11 oktober bij het CNV in Utrecht.

Aanspreekpunt

Als leerambassadeur ben je aanspreekpunt voor je rechtstreekse collega’s op de werkvloer. Je doet dit niet vanuit een officiële functie of taak. Leerambassadeurs staan niet in een hiërarchische relatie tot de mensen die ze helpen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving om over ontwikkeling en toekomstplannen te praten.

Veilige omgeving

Jouw taak als leerambassadeur is een veilige omgeving bieden, zodat collega’s over ontwikkeling en toekomstplannen kunnen praten. Als leerambassadeur:

  • Ben je enthousiast over het onderwerp leren en ontwikkelen
  • Weet je anderen enthousiast te maken en heb je overtuigingskracht
  • Kan je goed naar anderen luisteren, heb je inlevingsvermogen en weet je naar boven te krijgen wat er bij iemand leeft
  • Geef je de moed niet snel op en zet je tot actie aan, zonder het stokje van de ander over te nemen.

De training

Jouw opleiding tot leerambassadeur bestaat uit twee dagen en een terugkomdag. Tijdens deze dagen krijg je trainingen aangeboden die je helpen een goede leerambassadeur te worden. Je wordt getraind op: Gesprekstechnieken en netwerken. Daarbij ontvang je een toolbox met filmpje die je kunt gebruiken om jezelf bekend te maken in de organisatie. Tot slot kunnen deelnemers altijd bij ons terecht voor advies, extra training, hulp enzovoort.