Al het nieuws

Meer zekerheid RET-werknemers

De meeste RET-werknemers krijgen de komende jaren (inclusief de eenmalige bonus van € 850) een salarisverhoging van tussen de 4,6% - 7%. Dat staat in een onderhandelaarskoord dat CNV Overheid met andere partijen heeft bereikt over de cao RET. Daarnaast geven de gemaakte afspraken over behoud van koopkracht, meer zekerheid voor werknemers van de RET. De afspraken die we hebben kunnen maken over behoud van koopkracht en een inflatiecorrectie in 2023 biedt zekerheid voor werknemers van de RET. We zijn dan ook tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen.

De belangrijkste onderhandelingsresultaten op een rij:
- De nieuwe cao RET N.V. loopt tot 1 januari 2024.
- Per 1 februari 2022 wordt iedere salaristrede met € 80 bruto verhoogd. Deze verhoging werkt o.a. door in pensioen, toeslagen, vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
- Werknemers die op 1 januari 2022 in dienst waren en op 28 februari 2022 nog steeds in dienst zijn, ontvangen een éénmalige uitkering van € 850 bruto (uitgaande van een fulltime dienstverband).
- Per 1 februari 2023 wordt een structurele loonsverhoging van 2% toegekend, met een bodem van € 65 bruto per medewerker per maand (uitgaande van een fulltime dienstverband).
- Indien de verwachte afgeleide (nationale) consumentenprijsindex (CPI) van maart 2023 hoger is dan de bovengenoemde structurele loonsverhoging per 1 februari 2023, wordt het verschil met terugwerkende kracht per februari 2023 gecorrigeerd. Een belangrijke afspraak omdat op deze manier de inflatie (mocht die zo hoog blijven) wordt gecorrigeerd, dit biedt zekerheid voor werknemers van de RET.
- Is jouw partner net bevallen, dan vult RET de 70% uitkering van het aanvullend geboorteverlof aan tot 100% van het maximaal dagloon.

Leden krijgen binnenkort een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst en een mail met daarin de mogelijkheid om te stemmen.

Wil je ook je stem laten horen?
Word juist nu lid van CNV. Samen staan we sterker en zorgen we voor een betere toekomst voor jou én je collega. Dat is waar wij als vakbond voor staan. Wat het concreet voor jou betekent? Wij zijn er voor je als je juridische vragen hebt over je contract. Of als het even tegenzit op je werk en er iets gebeurt waar je hulp bij nodig hebt.

Sluit je vandaag nog aan en stem mee op het onderhandelingsakkoord.

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker.

  • Samen voor betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit