Stel je kandidaat en beslis mee over koers ABP!

Wil jij invloed hebben op hoe ABP jouw pensioen belegt? Doe mee aan de verkiezingen voor de CNV/CCOOP-fractie in het verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds.

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Daarom maakt CNV hier samen met werkgevers afspraken over. In de sectoren overheid en onderwijs worden deze afspraken centraal gemaakt door bonden en werkgeversverenigingen, de sociale partners. Samen met de CCOOP (Christelijke Centrale van Onderwijs- en Overheidspersoneel) komt CNV op voor de belangen van alle deelnemers die nu bij ABP pensioen opbouwen of in het verleden pensioen hebben opgebouwd, maar ook voor gepensioneerden en overige uitkeringsgerechtigden. De CCOOP onderhandelt namens het CNV over de ABP-pensioenregeling. In de pensioenkamer (opgericht door de sociale partners in overheid en onderwijs) worden afspraken gemaakt over bijvoorbeeld hoeveel pensioen er jaarlijks wordt opgebouwd. En welke voorzieningen er zijn voor arbeidsongeschiktheid en overlijden.

Vergoeding en ondersteuning

Het ABP houdt elke vier jaar verkiezingen voor haar verantwoordingsorgaan. Je kunt je vóór 22 november kandidaat stellen voor de gezamenlijke lijst van de CNV/CCOOP-fractie. Word je gekozen bij de verkiezingen van 2022, dan overleg je in het verantwoordingsorgaan met werkgevers en adviseer je het ABP-bestuur. Je krijgt een vergoeding voor je inzet, scholing over pensioenen en het stelsel én professionele ondersteuning. Bovendien doe je veel ervaring op in de pensioenwereld.

Wil je hierover meer weten? Mail dan naar servicebureau@cnv.nl, o.v.v. verkiezingen ABP.