Onderhandelingen cao Rijk opnieuw afgebroken

Afgelopen maandag heeft de werkgever Rijk een nieuw cao-bod gepresenteerd. Dit bod is voor CNV Overheid geen acceptabel vertrekpunt voor nieuwe onderhandelingen.

We hebben veel reacties ontvangen van leden waarin zij ons hebben laten weten hoe zij tegenover dit bod staan. De reacties op het bod van de werkgever waren (in onze ogen terecht) zeer negatief. Ook de leden van de andere bonden lieten weten dat dit bod te slecht is om serieuze onderhandelingen te kunnen starten.

Dat hebben we de werkgever laten weten. Zij waren onder de indruk, en ook geraakt door de negatieve reacties. Helaas houden zij vast aan hun standpunt dat dit werkgeversbod het startpunt dient te zijn van de nieuwe onderhandelingen.


Geef je mening over dit werkgeversbod

De bonden kunnen op basis van dit bod niet verder onderhandelen. De werkgever Rijk dient eerst met een beter bod te komen, voordat wij verder gaan praten. In de tussentijd willen we jullie en jullie collega's oproepen om jullie reacties met ons en op het Rijksportaal te blijven delen, zodat de werkgever ziet dat de afwijzing breed gedragen wordt.

Komende periode blijven wij met onze leden en de andere bonden in gesprek over het vervolg.