OR: Samenwerken in medezeggenschap

Offerte aanvragen
Neem contact op

Heb je ook weleens het gevoel dat de bestuurder jullie als OR niet begrijpt? Of dat jij niet snapt wat de bestuurder wil? Samenwerken met de bestuurder is nog niet zo makkelijk, maar wel heel belangrijk in medezeggenschap. Maar, hoe doe je dat? Je leert het in deze training op maat voor jouw ondernemingsraad.

Contactinformatie

Bel 030 75 11 747
aanvraagacademie@cnv.nl

Aan medezeggenschap werk je samen

Medezeggenschap is meer dan kennis en het kader van de WOR. Het gaat uiteindelijk om het samenspel tussen de OR en de bestuurder. Een goede relatie tussen de OR en de bestuurder is dan ook een belangrijke basis voor de dagelijkse samenwerking. Als bestuur en OR duidelijk communiceren en van elkaar weten wat ze aan elkaar hebben, kan de OR een grote meerwaarde zijn. In deze op maat gemaakte training voor jullie OR werken we aan een betere samenwerking voor goede medezeggenschap.

Leer beter samenwerken

In deze training leer je hoe je als OR sterker wordt in de samenwerking met de bestuurder. En hoe je daarin altijd professioneel blijft en proactief kunt zijn. We leren jullie ook oplossingsgericht communiceren. Zo loop je niet vast en blijf je altijd in gesprek.

Aan de slag met jouw OR

Aan de hand van deze drie pijlers van medezeggenschap gaan we tijdens de training samen aan de slag:

  1. Inhoud
  2. Proces
  3. Relatie

We kijken met welke ontwikkelingen jullie te maken hebben in de organisatie, hoe de communicatielijnen lopen en wat de werkwijze is. We helpen jullie om te zorgen voor een zelfstandige OR die besluiten op basis van gelijkwaardigheid kan nemen.

Voordelen training

Na het volgen van de training samenwerken in medezeggenschap:

  1. Zijn jullie zekerder over de rolverdeling tussen OR en bestuurder
  2. Kunnen jullie het gesprek aangaan
  3. Nemen jullie beslissingen op basis van gelijkwaardigheid

Maak kennis met onze trainers

CNV Academie verzorgt trainingen en coachingsprogramma's die jou op allerlei manieren ondersteunen bij het uitvoeren van je werkzaamheden als lid van een MR of OR. Ook verzorgen wij trainingen voor actieve CNV-leden. Ontdek wat onze trainers voor jou kunnen betekenen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Interesse in deze training?

Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Liever eerst telefonisch contact? Bel 030 75 11 747.

  • Gespecialiseerd in medezeggenschap
  • Deskundige ondersteuning voor jouw OR
  • Trainingen op maat