Loonsverhoging sector Sociale Werkvoorziening

Werk jij in de sector Sociale Werkvoorziening? Dan zat je er al met smart op te wachten: loonsverhoging! De overheid maakte pas geleden het percentage voor de Loonprijsontwikkeling (LPO) bekend, dit is 3,74%. De stijging van het Wettelijk Minimum Loon (WML) was al eerder bekend, dit is 1.81%. Lees verder om te zien wat dit voor jouw loon betekent.

Alle lonen stijgen sowieso met 1,81%

Alle lonen in de sector Sociale Werkvoorziening (SW) gaan per 1 juli 2022 structureel omhoog met 1,81%. Dit is de stijging van het Wettelijk Minimum Loon (WML-stijging).

Verdien jij het minimumloon?

Dan is je salaris per 1 juli 2022 1,81% hoger.

Verdien jij meer dan het minimumloon?

Dan is je salaris per 1 januari 2023 3,74% hoger dan 1 januari 2022. Jij profiteert namelijk bovenop de WML-stijging van de afspraken over de loonprijsontwikkeling (LPO).

Is CNV tevreden met deze salarisverhogingen voor jou?

Ja. De stijging van het WML en de LPO zijn hoger dan vorig jaar. Het WML steeg toen met 0,96% en de LPO met 2,16%. De prijzen in de supermarkt en bij de benzinepomp zijn dit jaar ook veel meer gestegen. Daarnaast zijn de gasprijzen ook flink gestegen. Met de genoemde WML- en LPO-stijging zul je dit helaas toch merken in je portemonnee. Daarom maken wij ons hard voor een tussentijdse wijziging van de cao’s Sociale Werkvoorziening en Aan de slag.

Extra overleg voor cao’s SW en Aan de slag

We hebben een brief geschreven aan jullie werkgevers om een extra overleg te plannen voor jullie cao’s. Wat we hiermee willen bereiken?

  • Verhoging kilometervergoeding voor je woon-werkverkeer (die is nu € 0,10 per km)
  • Verhoging minimumloon naar € 14,- per uur

We hebben al reactie van jullie werkgevers. Het overleg is begonnen. We houden jullie via de nieuwsbrief en de cao-pagina’s “Sociale Werkvoorziening” en “Aan de slag” op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen.