Al het nieuws

‘Pensioenregeling werknemers cao “Aan de slag” moet hetzelfde zijn’

Nico Foppen, cao-onderhandelaar voor de cao Aan de slag (Participatiewet), schreef samen met andere cao-partijen een brief over de pensioenperikelen aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Waarom? Om de minister te vragen om Aan de slag-werknemers die bij overheidsorganisaties werken vrijstelling te geven van de verplichte deelname aan de ABP-pensioenregeling. Want met die vrijstelling kunnen ook deze werknemers pensioen opbouwen bij het pensioenfonds PWRI, nét als de werknemers die onder de cao Sociale Werkvoorziening (SW) vallen.

Arbeidshandicap

Heb je een arbeidshandicap en ben je aan het werk? Dan is dit soms via de Sociale Werkvoorziening (SW) en soms via de Participatiewet. Dit verschil komt doordat je tegenwoordig wettelijk niet meer via de SW geplaatst kan worden. Daarom biedt de Participatiewet nu regelingen om mensen met een arbeidshandicap aan de slag te helpen.

Pensioen opbouwen

Of je nu onder de cao Aan de slag valt of onder de cao SW, pensioen opbouwen is belangrijk voor je. In de cao SW is het pensioen geregeld. Als je onder die cao valt, bouw je pensioen op bij pensioenfonds PWRI. Voor de werknemers die via de Participatiewet aan de slag zijn, is onlangs de cao Aan de slag gesloten. Oók in die cao is het pensioen bij PWRI geregeld.

Maar, werk je bij een overheidsorganisatie? Dan bouw je verplicht pensioen op bij ABP. Voor mensen die via de SW bij de overheid aan de slag zijn gegaan, is er al een uitzondering gemaakt. Zij kunnen gewoon pensioen opbouwen bij PWRI. Zo’n zelfde uitzondering willen wij nu ook voor werknemers die vanuit de cao Aan de slag (Participatiewet) bij een overheidsorganisatie werken.

Pensioenfonds PWRI: speciaal voor werknemers met een arbeidshandicap

Bouw je pensioen op bij PWRI?

  • Dan bouw je pensioen op bij een gerenommeerd pensioenfonds dat speciaal is ingericht voor werknemers met een arbeidshandicap.
  • De doelstelling van PWRI is dan ook gericht op een optimaal pensioen voor werknemers met relatief lagere inkomens.
  • Daarnaast is PWRI gespecialiseerd in de communicatie met de doelgroep waarin veel mensen moeite hebben met lezen en schrijven.

Natuurlijk is het voor de werknemers die onder de cao Aan de slag vallen prettig dat zij dezelfde pensioenregeling hebben als collega’s uit de directe omgeving die vanuit de cao SW werken.

CNV houdt je op de hoogte

We brengen je op de hoogte als we op onze brief reactie hebben ontvangen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.