Verkiezingen verantwoordingsorgaan ABP van start

Het werd al enige tijd aangekondigd, maar vanaf vandaag tot en met 24 april kan er worden gestemd voor het verantwoordingsorgaan van pensioensfonds ABP. Doel is om alle op 1 juli vrijkomende zetels voor de actieve deelnemers (19) en gepensioneerden (13) in te vullen door op een kandidaat te stemmen uit de eigen kiesgroep. Gebruik de code die ABP heeft gemaild om te stemmen.

CNV heeft een gecombineerde lijst met ACP, ACOM en KBO-PCOB. Alle kandidaten namens CNV, hun motivaties, alsook de gezamenlijke standpunten zijn terug te vinden op www.abp.nl/verkiezingen of kijk naar de video onderaan dit bericht met alle CNV-kandidaten.

Een paar voorbeelden van beide lijsten: Eric van Boven is voorzitter en ook de nummer een van de groep deelnemers waar CNV bij is aangesloten. ‘Belangrijk dat de nieuwe pensioenregeling op een voor alle generaties eerlijke en evenwichtige manier wordt doorgevoerd.’ John van der Huls, de jongste kandidaat op deze lijst: ‘Pensioen is enorm belangrijk voor een goed leven later. Ik wil controle uitoefenen en het bestuur van ABP adviseren hoe zij met onze centen moeten omgaan.’ Enige vrouw op deze lijst Irène Nauta: Mijn uitdaging ligt in het betaalbaar houden van pensioenen, ook voor toekomstige generaties.’

Eerlijk en transparant

Gery Gorter, voorzitter en nummer een op de kandidatenlijst van de groep gepensioneerden waartoe CNV behoort: ‘Collectiviteit en solidariteit zijn belangrijke pijlers onder ons stelsel, nu en in de toekomst. ABP moet toewerken naar indexatie op de kortst mogelijke termijn en een zorgvuldige vertaling van het pensioenakkoord op de lange termijn.’ Jan Rijsdijk ‘wil een eerlijke en transparante invoering van het nieuwe pensioenstelsel. De gepensioneerden staan door het uitblijven van indexatie al zwaar op achterstand.’ Roeland van Santvoord vindt dat ‘leden/pensioendeelnemers inbreng moeten hebben in het beheer van hun kapitaal. Belangrijk dat er een goed advies komt bij de verandering van het pensioenstelsel.’ Ga naar https://www.abp.nl/stemmen om uw stem uit te brengen.

CNV: ABP-kandidaat Leo Douwes

Meer presentaties CNV-kandidaten verantwoordingsorgaan ABP

Ook deze leden hebben zich verkiesbaar gesteld