Flyeractie voor betere cao GEO

Met hoge verwachtingen gingen we vorige week weer om de tafel met de werkgeversorganisatie WENB voor een nieuwe cao GEO. Dat bleek een grote teleurstelling, daarom zijn we vandaag gestart met een flyeractie bij het DAR-hoofdkantoor te Nijmegen.

Werknemers in de publieke sector gaan er komend jaar hard op achteruit. Door de inflatie wordt alles steeds duurder, maar als het aan de werkgeversorganisatie WENB ligt leveren mensen werkzaam in de sector Grondstoffen, energie en omgeving (GEO) vooral in aan koopkracht. Wij vinden dat onacceptabel!

Vitaal van belang

De sector GEO heeft tijdens de coronacrisis aangetoond van vitaal belang te zijn voor de samenleving. Maar mensen onmisbaar vinden voor een leefbare maatschappij mag volgens CNV Publieke Diensten en de andere bonden niet vrijblijvend zijn. De nieuwe cao moet in loon en arbeidsvoorwaarden aantonen dat goed functionerende vuilophaaldiensten op waarde worden geschat. We zijn daarom niet akkoord gegaan met het loonbod van de werkgeversorganisatie.

Passend voorstel

We roepen de werkgever op om uiterlijk op 15 maart 2022 met een passend voorstel te komen. Een voorstel waaruit waardering blijkt voor jouw inzet en waarbij rekening wordt gehouden met inflatiecorrectie en koopkrachtbehoud.