Leden CNV stemmen in met onderhandelaarsakkoord cao Kiwa

Een kleine meerderheid van onze leden heeft ingestemd met de nieuwe cao Kiwa. Daarmee is de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst een feit. De cao gaat in per 1 januari 2022 en loopt tot 1 februari 2023 (13 maanden).

Medewerkers van Kiwa hebben na de onderhandelingen van 15 december massaal gehoor gegeven aan de oproep om de petitie ‘Wij werken niet voor minder!’ te tekenen. Dankzij deze overweldigende reactie hebben we met de werkgever aanvullende afspraken kunnen maken over loon, een eenmalige uitkering, reiskostenvergoeding en duurzame inzetbaarheid. Dit heeft geresulteerd in een verbeterd voorstel.

Massaal gestemd

Via een poll op onze website konden medewerkers die de online petitie hebben ingevuld, hun stem laten horen. Ook van die groep stemde een kleine meerderheid in met het onderhandelingsresultaat. Deze stemmen zijn als raadgevend meegenomen in de uitslag van de ledenraadpleging. Het massaal tekenen van de petitie leidde tot een verbeterd cao-voorstel, met name over loon en secundaire arbeidsvoorwaarden.

De belangrijkste punten op een rij:

  • Structurele loonsverhoging van 2,5 procent per 1 januari 2022. De loonsverhoging is pensioengevend.
  • Een eenmalige uitkering van €350,- bruto naar rato ter compensatie voor de inflatie van 2022. Deze uitkering geldt voor medewerkers die op 1 januari 2023 in dienst zijn.
  • Verhoging van een aantal vergoedingen, zoals bereikbaarheidsdiensten, zorgverzekering en mobiliteitsvergoeding woon-werkverkeer.
  • Aanvulling salaris gedurende periode aanvullend geboorteverlof.
  • Afspraken rondom variabele beloning en winstafhankelijke uitkering.
  • Afspraken rondom beoordeling en beloning.
  • Afspraken rondom duurzame inzetbaarheid.

Het volledige resultaat kun je hier teruglezen.

Doorslaggevende stem

Hoe meer leden wij hebben, hoe sterker wij staan tijdens de onderhandelingen. Met betere afspraken over loon en secundaire arbeidsvoorwaarden voor jouw sector als gevolg. Sluit je daarom vandaag nog aan en praat mee over de inzet voor de nieuwe cao in 2023. Jouw stem kan doorslaggevend zijn. Samen staan we sterker!

Nog geen lid? Eenmalige werkgeversbijdrage voor nieuwe vakbondsleden

In het onderhandelingsresultaat is afgesproken dat medewerkers die nog geen lid zijn van een vakbond een eenmalige werkgeversbijdrage ontvangen van €100,-. Benieuwd naar onze lidmaatschapsvoordelen? Klik dan hier.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit