Eenmalig €1250,- bruto voor koopkrachtreparatie

Cao Netwerkbedrijven: 4 procent meer salaris

Een loonstijging van 6,3 procent, waarvan 4 procent structureel. Dat is afgesproken tussen bonden en netwerkbedrijven voor de nieuwe cao in deze sector. Het onderhandelaarsakkoord omvat ook afspraken over ouderschapsverlof, duurzame inzetbaarheid en een rouwprotocol.

Bij het salaris van oktober zit een eenmalige uitkering van € 1.250,- bruto op basis van een fulltime dienstverband. ‘En dat is best wel uniek voor een lopende cao’, zegt onderhandelaar Arno Reijgersberg. De salarissen worden per 1 januari aanstaande structureel met 4 procent verhoogd. De afspraken in de nieuwe cao Netwerkbedrijven komen tegemoet aan de oproep die CNV Publieke Diensten voor de zomer deed om juist nu iets te doen aan de koopkracht van medewerkers.

Turbulente tijden

De bond vindt ook dat de netwerkbedrijven ervoor moeten waken een aantrekkelijke werkgever te blijven in deze turbulente tijden. De bedrijven hebben de handen vol aan de energietransitie, er is krapte op de arbeidsmarkt, de oorlog in de Oekraïne en de economische gevolgen ervan en ook nog de opgelopen inflatie en gestegen prijzen.

In het onderhandelaarsakkoord verder afspraken over onder meer: ouderschapsverlof, vitaliteitsregeling, duurzame inzetbaarheid, financiële fitheid van medewerkers, diversiteit en inclusie.

CNV Publieke Diensten legt het akkoord positief voor aan de leden, die daar tot 11 september over kunnen stemmen