Eindbod cao PLb massaal weggestemd door leden

Het eindbod Cao productie- en leveringsbedrijven (PLb) is massaal weggestemd door onze leden. Nog niet eerder hebben zoveel medewerkers hun stem laten horen. De bonden hebben twee scenario’s voorgelegd aan de werkgevers: hervatten van de onderhandelingen of actiedreiging.

Meermaals hebben we in de onderhandelingen de wensen en verwachtingen van de medewerkers naar voren gebracht. Werkdruk, gebrek aan ervaren personeel en het verlies van kennis door uitstroom zijn punten die onze leden zorgen baart. Om de achterblijvende loonontwikkeling niet te vergeten. Onze leden zijn het zat, er moet nu iets gebeuren en beduidend meer dan wat er nu is voorgelegd aan de medewerkers.

Hoe nu verder?

CNV en FNV hebben de uitslag van de stemming gedeeld met de werkgevers. We hebben twee scenario’s voorgelegd:

  1. Werkgevers hervatten het overleg en komen met een beter eindbod
  2. Werkgevers blijven bij hun eindbod, waarna wij ze een ultimatum stellen en ons samen met onze leden voorbereiden op acties om zo de werkgevers op andere gedachten te brengen.

Houd onze cao-pagina in de gaten voor de meest recente updates over de onderhandelingen. Wil je ook je stem laten horen, maar ben je nog geen lid? Sluit je dan ook aan. Samen staan we sterker.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit