Cao-onderhandelingen Netwerkbedrijven in versnelling

Op dit moment worden we geconfronteerd met een torenhoge inflatie en stijgende prijzen. Zoals door de DNB is gepubliceerd, komt de gemiddelde inflatie dit jaar uit op een uitzonderlijke 8,7 procent, door met name de dure energie en de gestegen prijzen. Pas volgend jaar zal de inflatie naar verwachting gaan afnemen. Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. CNV Publieke Diensten wil snel duidelijkheid over de komende cao. En jij kunt input leveren!

Toen in juni vorig jaar de cao voor 2022 is afgesproken, was er nog geen vermoeden van deze veranderende omstandigheden en is er een salarisstijging voor 2022 overeengekomen van 2% per 1 april 2022. Het inkomensverlies is dus groot. Zeker in de lage salarisschalen hebben de gestegen prijzen grote impact. Daarom hebben werkgevers en bonden afgesproken om zo snel als mogelijk duidelijkheid te geven over de cao, waarbij het ook mogelijk is om dit jaar nog iets extra’s te doen.

Bonden en werkgevers willen laten zien dat de netwerkbedrijven een aantrekkelijke sector vormen, waar wij medewerkers boeien en binden en constant oog hebben voor de situatie waarin medewerkers hun bijdrage aan de energietransitie leveren. Daarom starten eind augustus de cao-onderhandelingen; de eerste afspraken staan in de agenda.

Er is een aantal onderwerpen waarover ruim vóór 1 januari duidelijkheid moet zijn, zoals het sectoraal sociaal plan en de vitaliteitsregeling. Ook de loonstijging wordt direct in augustus besproken om wellicht nog iets te kunnen repareren in dit najaar. Maar een cao bestaat uit meer dan alleen dat.

Daarom zetten CNV en FNV onder leden en niet-leden de energiemeter uit. Met deze energiemeter kun jij als medewerker, lid of geen lid van het CNV, input leveren aan de inzetbrief van de bond.

Klik hier en heb direct invloed op de inzet van het CNV!

Alle medewerkers mogen meedenken en meepraten, maar leden van de bond hebben een streepje voor. Zij hebben de mogelijkheid om te stemmen over het uiteindelijke cao-akkoord.

Wij zien jullie reactie op de energiemeter graag vóór 15 augustus a.s. tegemoet.