Informatiebijeenkomsten over cao-resultaat PLb

In een aantal digitale informatiebijeenkomsten geven werkgevers en bonden uitleg over het eindresultaat van de cao-onderhandelingen voor de productie- en leveringsbedrijven (PLb).

Het resultaat van de cao-onderhandeling is het maximale resultaat wat de bedrijven die in zwaar weer zitten kunnen ophoesten voor een cao-verbetering. En vooral de bedrijven die zelf niet produceren hebben het zwaar. In de onderhandelingen kunnen bonden meer blijven eisen, maar dan kan de WENB dus geen cao met ons afspreken. Het resultaat van de onderhandelingen leggen wij graag voor aan alle circa 8.600 medewerkers in de sector.

Cao-partijen nodigen je graag uit voor het bijwonen van een van de digitale bijeenkomsten:

  1. Dinsdag 23 augustus, 12.00-13.00 uur met As Tempelman, CEO Eneco
  2. Woensdag 24 augustus, 10.00-11.00 uur met Alexander van Ofwegen, CFO Vattenfall
  3. Dinsdag 6 september, 9.00-10.00 uur met Taco Douma, Director Gas NL RWE
  4. Donderdag 8 september, 13.00-14.00 uur met Resi Becker, CEO Essent

Tijdens de informatiesessies geeft steeds een wisselende CEO/boardmember van de energiebedrijven een toelichting op het onderhandelingsresultaat en uitleg over de omstandigheden waaronder een cao voor de sector afgesproken wordt. De mogelijkheden en de onmogelijkheden. Ook kunnen er vragen gesteld worden die, zo mogelijk, direct beantwoord worden. Bovenstaand de link naar de aanmeldpagina van de WENB. Via de aanmeldknop kun je je aanmelden voor de online informatiesessies. Heb je een vraag die je beantwoord wilt hebben? Zet die dan meteen in het formulier. Blok deze datum/tijd alvast zelf in je agenda. Een paar dagen voor de sessie ontvang je via de WENB de link om deel te nemen.


Stemming leden CNV

Na de bijeenkomsten kunnen leden van het CNV stemmen over het resultaat. Zij krijgen daarvoor een persoonlijke nieuwsbrief en link om digitaal een stem uit te brengen. Stemmen kan tot en met donderdag 15 september a.s.