Kiwa staakt op 23 mei!

Omdat de werkgever na de werkonderbrekingen in april niet met een nieuw voorstel is gekomen en ook het ultimatum inmiddels is verstreken, gaat Kiwa staken! Dat gebeurt op dinsdag 23 mei bij de Kiwa-locatie in Apeldoorn.

Het adres van de locatie is:

Wilmersdorf 50, 7327 AC Apeldoorn

Tijd: van 8.00 tot 17.00 uur. Het stakingsprogramma loopt tot 11.00 uur. Daarna kan iedereen naar huis gaan.

Stakingsuitkering

Je kunt je op die dag registreren als staker bij de actietent. Dat is belangrijk, ook in het geval de werkgever besluit salaris in te houden over de gestaakte uren. CNV-leden hebben dan namelijk recht op een stakingsuitkering. Word dus nu lid!

Werk jij op een andere locatie dan Apeldoorn? Bijvoorbeeld in Rijswijk, Nieuwegein, Zaltbommel, Deventer, Groningen, Zevenaar, Goes, Vught of Gorinchem? Dan krijg jij ook je reiskosten naar Apeldoorn vergoed als je lid bent.

Staken is een recht

Het recht op collectieve actie is een fundamenteel recht doordat ons land het Europees handvest heeft geratificeerd. Daardoor kan en mag de werkgever:

  • een staking niet verbieden;
  • werknemers niet onder druk zetten om toch aan het werk te gaan;
  • individuele werknemers niet benadelen of ontslaan vanwege deelname aan collectieve acties.

Er wordt dus gestaakt op 23 mei in jouw bedrijf Kiwa, locatie Apeldoorn. CNV heeft dat laten weten aan je werkgever, namens alle medewerkers in jullie bedrijf die onder de cao Kiwa vallen (dus niet voor de medewerkers die vallen onder een andere cao of arbeidsvoorwaardenregelingen zoals Kiwa CRM, AgroVision, Vincotte). Je hoeft niet te overleggen, toestemming te vragen of een vrije dag op te nemen. Staken is gewoon een recht.

Meedoen aan een staking betekent dat je je werk niet hoeft te doen op 23 mei 2023. Dit is geen werkweigering. Je mag dus niet worden ontslagen omdat je aan een staking meedoet. Ook mag je werkgever je geen andere sancties opleggen.

Sluit je aan

Je werkgever is niet verplicht om je loon door te betalen over uren die je staakt. Om de financiële schade zoveel mogelijk te beperken, krijgen CNV-leden een stakingsuitkering. Sluit je dus snel aan en profiteer ook van alle andere voordelen van het lidmaatschap bij CNV. De eerste zes maanden betaal je nu slechts €20,23. Jouw werkgever betaalt bovendien mee en vergoedt eenmalig €100 netto. : Meld je aan als lid bij CNV Connectief | CNV