Na massaal ondertekenen petitie onderhandelingsresultaat Kiwa bereikt

Na de onderhandelingen op 15 december, een bezinningsperiode en een schriftelijk eindbod van de werkgever, hebben medewerkers van KIWA massaal gehoor gegeven aan de oproep om de petitie te tekenen: ‘Wij werken niet voor minder!’ De petitie is door bijna 300 medewerkers ondertekend. Dankzij deze overweldigende reactie hebben we met de werkgever aanvullende afspraken kunnen maken over loon, een eenmalige uitkering, reiskostenvergoeding en duurzame inzetbaarheid. Dit heeft geresulteerd in een verbeterd voorstel.

Helaas moeten we wel constateren dat we geen overeenstemming hebben bereikt op alle punten. We leggen dit voorstel neutraal voor aan de leden. Het is aan de leden om aan te geven of zij akkoord gaan met dit voorstel. Medewerkers van KIWA die de online petitie hebben ingevuld, mogen ook hun stem laten horen. Deze stemmen worden als raadplegend meegewogen in een eventueel akkoord.

De cao gaat in per 1 januari 2022 en loopt tot 1 februari 2023 (13 maanden). Per 1 januari 2022 worden de salarissen en de salarisschalen in de loontabel structureel verhoogd met 2,5%. De loonsverhoging is pensioengevend.

Per 1 januari 2023: een eenmalige uitkering van € 350 bruto (ter compensatie voor inflatie 2022) voor medewerkers die op 1 januari 2023 in dienst zijn (voor medewerkers met een contractuele arbeidsduur van minder dan 40 uur: naar rato) Deze éénmalige uitkering maakt geen deel uit van de arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen in 2023.

Een aantal vergoedingen zullen met ingang van de nieuwe cao worden verhoogd: zoals de vergoeding bereikbaarheidsdienst, de vergoeding voor de zorgverzekering en de mobiliteitsvergoeding woon-werkverkeer. De maximale afstand woon-werkverkeer voor het berekenen van de mobiliteitsvergoeding wordt verhoogd van 22 km naar 40 km enkele reis.

Verder zijn er afspraken gemaakt over:

- aanvulling salaris gedurende periode aanvullend geboorteverlof;

- variabele beloning en winstafhankelijke uitkering;

- beoordeling en beloning;

- duurzame inzetbaarheid.

In de bijlage is het volledige resultaat terug te lezen.

Samen staan we sterker! In het onderhandelingsresultaat is afgesproken dat medewerkers die nog geen lid zijn van een vakbond een eenmalige werkgeversbijdrage ontvangen van €100 als zij lid worden van een vakbond. Sluit je vandaag nog aan en praat mee over de inzet voor de nieuwe cao in 2023.

Ontdek wat CNV voor jou kan betekenen.