Onderhandelaarsresultaat cao Schiphol Nederland

CNV Publieke Diensten heeft samen met de VPS, FNV en Schiphol Nederland een onderhandelaarsresultaat bereikt voor de nieuwe cao Schiphol Nederland. ‘Na twee jaar van onzekerheid en versobering van de arbeidsvoorwaarden, hebben we met dit resultaat een bescheiden stap vooruit kunnen maken,’ zegt cao-onderhandelaar Juan Schot. ‘Het is uiteindelijk aan de leden om aan te geven al dan niet akkoord te gaan met dit resultaat.’

Nog herstellende luchtvaartbranche

Het onderhandelaarsresultaat is tot stand gekomen in een context van een zich langzaam van de coronacrisis herstellende luchtvaartbranche en de grote uitdagingen waarvoor de sector staat. De met de crisis samenhangende financiële situatie van Schiphol Nederland B.V., de hoge inflatie, de onzekere (macro)economische vooruitzichten en de krapte op de arbeidsmarkt, vormden daarbij een extra uitdaging.

Belangrijkste afspraken in het akkoord

  • De lonen stijgen per 1 februari 2022 (met terugwerkende kracht) met 2,5%
  • De eindejaarsuitkering wordt met ingang van het jaar 2022 verhoogd naar 6,75%
  • Iedereen ontvangt een eenmalig bedrag van € 500,- bruto.
  • Wij stimuleren een inclusieve cultuur. Daarom voegen wij twee diversiteitsdagen toe aan het arbeidsvoorwaardenpakket. Deze dagen kun je gebruiken op een willekeurige (feest)dag.
  • Vanaf 60 jaar krijgt iedereen de mogelijkheid om 80% te gaan werken, 90% salaris te ontvangen en 100% pensioen op te bouwen.

Wil je de exacte afspraken lezen?

Dat kan!

Het is nu aan jou om je stem te laten horen. Hiervoor krijg je een nieuwsbrief van cao-onderhandelaar Juan Schot.