Stiptheidsactie PostNL ten einde, hoe nu verder?

Omdat PostNL dit jaar niet meer met de vakbonden wilde overleggen over een fatsoenlijke cao, hebben CNV en BVPP een stiptheidsactie gehouden van donderdag 15 december tot en met donderdag 29 december. CNV wil langs deze weg iedereen hartelijk danken voor de steun en deelname aan deze actie. We hebben vernomen dat de stiptheidsactie op verschillende vestigingen en depots in het hele land werden gehouden.

Ondanks de beperkingen die PostNL ons heeft opgelegd, als het om actievoeren gaat, kunnen we toch zeggen dat de acties succesvol waren. Toch is PostNL helaas nog steeds niet van gedachten veranderd en opnieuw met ons om tafel gegaan om over een fatsoenlijke cao te praten.

Meerdere en hardere acties vanaf 6 januari 2023

De medewerkers van PostNL hebben nu al negen maanden geen nieuwe cao. Het is zelfs zo dat PostNL in december voor 2022 eenzijdig en zonder overeenstemming met de bonden, de lonen heeft verhoogd. Een verhoging die in onze ogen veel te mager was. Gezien het feit dat PostNL nog steeds niet wil onderhandelen met CNV en BVPP, zijn wij genoodzaakt om ons te beraden op hardere acties. Volgende week komt er een overleg met het actiecomité van BVPP en CNV om deze acties voor te bereiden. Wij houden jullie op de hoogte.