Blij met royaal hulppakket kabinet

Eerder deze week maakte het kabinet bekend dat de corona-beperkingen nog tot tenminste 28 april van kracht zijn. Dat heeft grote maatschappelijke en economische gevolgen. CNV Overheid en Publieke Diensten is blij dat de overheid snel en royaal heeft gereageerd met een hulppakket van tientallen miljarden.

‘Wij hebben heel veel waardering voor alle mensen die de publieke sector in Nederland draaiend houden’, zegt voorzitter CNV Overheid en Publieke Diensten Patrick Fey. ‘Want ook zij maken zich grote zorgen over hun eigen gezondheid en die van hun naasten. In de publieke sectoren leidt de crisis tot extra werk voor iedereen die bij de crisisbestrijding en hulpdiensten betrokken is. Dat geldt ook voor de mensen die de uitkeringen verzorgen. De veiligheid en gezondheid van werknemers is het allerbelangrijkst. De beschikbaarheid van beschermende kleding, desinfecterende middelen of testen is cruciaal. Maar ook het in acht kunnen nemen van voldoende afstand. Veel organisaties reageren goed op alle omschakelingen. Daar waar het niet goed gaat en de eigen organisatie onvoldoende oplossingen biedt, meldt dit dan aan de CNV-bestuurder of -adviseur.’

De gevolgen in de verschillenden sectoren van de economie variëren enorm. Vooral tijdelijke krachten worden werkloos. Het CNV zet zich ervoor in dat iedereen zoveel mogelijk in dienst blijft met gebruikmaking van de ondersteuningsmaatregelen.

Voor meer achtergrondinformatie: lees ook de brief van de Stichting van de Arbeid.