Alles over de sectorgroep Apotheken

In de sectorgroep Apotheken zijn apothekers, farmaceutisch consulenten en apotheekmedewerkers actief. Iedereen is lid van CNV Zorg & Welzijn en draagt het apothekersvak een warm hart toe. Elk kwartaal komen we bij elkaar voor overleg. Of vaker als dat nodig is. Ontdek wat we als sectorgroep precies doen. Wie weet is het wat voor jou.

De sectorgroep Apotheken is op zoek nieuwe leden!

Wat houdt dat precies in; lid zijn van een sectorgroep? Leden van een sectorgroep zijn allemaal werkzaam in dezelfde sector. Samen met de onderhandelaar zorgen zij ervoor dat ervaringen uit de praktijk worden ingebracht bij cao-onderhandelingen. De leden van een sectorgroep houden contact met de CNV-leden over wat er speelt op de werkvloer. Dat doen zij door bijvoorbeeld een nieuwsbrief te verzenden of door bijeenkomsten voor leden te organiseren. Als lid van een sectorgroep werk je samen met collega’s uit het hele land.

Voordelen voor jou

 • Doordat je veel in contact komt met onderhandelaars en mensen in het werkveld, bouw je een groot netwerk op.
 • Je bent maatschappelijk betrokken en kunt iets voor anderen betekenen.
 • Je ontwikkelt competenties op die nuttig zijn in je loopbaan. Zoals communiceren, verbinden en (soms) onderhandelen. Dit zijn veelgevraagde vaardigheden voor interessante functies.
 • Het is een welkome afwisseling van je eigen werkzaamheden en je leert een hoop.

In veel cao's hebben we afspraken gemaakt over de tijd die je voor deze leuke rol kunt krijgen. We helpen je graag om dit in de praktijk te organiseren.

Interesse in deze leuke vrijwilligersrol?

Stuur ons een e-mail met jouw gegevens (naam, mobiele telefoonnummer, je functie en waar je werkt) en eventueel jouw motivatie. Dan nemen we snel contact met jou op.

Stuur nú jouw e-mail

Wat de sectorgroep Apotheken precies doet

De sectorgroep zet zich in voor een goede cao Apotheken. Samen bespreken we wat wij belangrijk vinden voor een nieuwe cao. We stellen punten op en overleggen met de CNV-bestuurder die verantwoordelijk is voor onze cao. We zetten ons in zodat medewerkers in de apotheeksector duurzaam en met (meer) plezier hun werk kunnen en blijven doen.

Daarnaast houden wij ons bezig met allerlei ontwikkelingen in de sector bij verschillende organisaties:

 • Pensioenen bij PMA
 • Registratie van beroepsbeoefenaren bij KABIZ
 • Werkgeversorganisaties SBA en SBA commissie onderwijs
 • Nascholing bij SANA

Onze 4 doelen in 2022

 1. Zichtbaarheid van sectorgroep vergroten
  We willen de zichtbaarheid van de sectorgroep Apotheken vergroten. Zo weten CNV-leden dat we bestaan en dat zij ook kunnen bijdragen aan verbeteringen in de sector. Zo gaan we dat doen.
 2. Bijdragen aan onderhandelingen voor nieuwe cao
  We gaan onze CNV-onderhandelaar ondersteunen en informatie geven tijdens de nieuwe cao-onderhandelingen. Onze eisen en wensen maken wij stevig en concreet.
 3. Krachten bundelen met Optima Farma
  Wij zien kansen voor een goede samenwerking met beroepsvereniging Optima Farma. Komend jaar gaan wij verkennen waar we elkaar mee kunnen helpen.
 4. Leden behouden en werven
  CNV Apotheken staat open voor nieuwe leden die een steentje willen bijdragen aan de professionalisering en positieverbetering van hun beroep en de apotheeksector. Vind jij dat ook belangrijk? En wil je meedoen? Neem dan contact op met ons.

Maak het verschil en word actief lid!

Maak het verschil en word actief lid!
Samen zorgen we voor een duurzaam en gezond Nederland.

 • Invloed op onze inzet bij nieuwe onderhandelingen
 • Gratis trainingen
 • Betaald verlof voor vakbondsactiviteiten