Alles over de sectorgreop Apotheken

In de sectorgroep Apotheken zijn apothekers, farmaceutisch consulenten en apotheekmedewerkers actief. Iedereen is lid van CNV Zorg & Welzijn en draagt het apothekersvak een warm hart toe. Elk kwartaal komen we bij elkaar voor overleg. Of vaker als dat nodig is. Ontdek wat we als sectorgroep precies doen. Wie weet is het wat voor jou.

Hetty Roelofs
Secretaris sectorgroep Apotheken

Wat de sectorgroep Apotheken precies doet

De sectorgroep zet zich in voor een goede cao Apotheken. Samen bespreken we wat wij belangrijk vinden voor een nieuwe cao. We stellen punten op en overleggen met de CNV-bestuurder die verantwoordelijk is voor onze cao. We zetten ons in zodat medewerkers in de apotheeksector duurzaam en met (meer) plezier hun werk kunnen en blijven doen.

Daarnaast houden wij ons bezig met allerlei ontwikkelingen in de sector bij verschillende organisaties:

 • Pensioenen bij PMA
 • Registratie van beroepsbeoefenaren bij KABIZ
 • Werkgeversorganisaties SBA en SBA commissie onderwijs
 • Nascholing bij SANA

‘Als er sprake is van een verbinding tussen mensen, in wat voor vorm van samenwerking dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren.’

Hetty Roelofs

Onze 4 doelen in 2022

 1. Zichtbaarheid van sectorgroep vergroten
  We willen de zichtbaarheid van de sectorgroep Apotheken vergroten. Zo weten CNV-leden dat we bestaan en dat zij ook kunnen bijdragen aan verbeteringen in de sector. Zo gaan we dat doen.
 2. Bijdragen aan onderhandelingen voor nieuwe cao
  We gaan onze CNV-onderhandelaar ondersteunen en informatie geven tijdens de nieuwe cao-onderhandelingen. Onze eisen en wensen maken wij stevig en concreet.
 3. Krachten bundelen met Optima Farma
  Wij zien kansen voor een goede samenwerking met beroepsvereniging Optima Farma. Komend jaar gaan wij verkennen waar we elkaar mee kunnen helpen.
 4. Leden behouden en werven
  CNV Apotheken staat open voor nieuwe leden die een steentje willen bijdragen aan de professionalisering en positieverbetering van hun beroep en de apotheeksector. Vind jij dat ook belangrijk? En wil je meedoen? Neem dan contact op met ons.

Maak het verschil en word actief lid!

Maak het verschil en word actief lid!
Samen zorgen we voor een duurzaam en gezond Nederland.

 • Invloed op onze inzet bij nieuwe onderhandelingen
 • Gratis trainingen
 • Betaald verlof voor vakbondsactiviteiten