Jouw donatie aan CNV Internationaal

In plaats van een welkomstcadeau heb je gekozen voor een donatie aan CNV Internationaal. Op deze pagina lees je waaraan we je donatie gaan besteden. Dank je wel voor jouw bijdrage.

Meas werkt in een kledingfabriek in Cambodja, de coronacrisis heeft grote gevolgen voor haar en haar collega’s: ‘Werknemers waren bang om besmet te raken in de fabriek, om in quarantaine thuis te moeten zitten en daarmee hun inkomen te missen. Ik was zelf ook bang om corona op te lopen en misschien mijn familie te besmetten. Omdat ik een actief lid ben bij de vakbond, heb ik meer verantwoordelijkheden op me genomen, boven op mijn reguliere werk. Zo heb ik geholpen bij het testen van werknemers, om er voor te zorgen dat mensen veilig hun werk konden doen.’

Door de coronacrisis werd er minder kleding verkocht, veel merken zegden daarom hun orders af. Dat bracht veel textielfabrieken en daarmee ook hun werknemers in de problemen.

Het was voor deze crisis makkelijk voor veel werknemers om extra uren te maken en daarmee bonussen te verdienen. Die bonussen hadden zij nodig om van rond te komen. Sinds de crisis worden er geen extra uren meer gedraaid in de fabrieken en dat heeft grote gevolgen voor de werknemers.

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit
Ik wil vooral graag dat de werknemers zich begrepen voelen door werkgevers. We zitten samen in deze pandemie, dus geef werknemers meer bonussen en een hoger salaris om hun leefsituaties te verbeteren. Daarnaast hoop ik vooral dat COVID-19 snel zal verdwijnen, zodat wij ons gelukkig en zelfverzekerd voelen en we zonder angst naar het werk kunnen gaan.
Maes

Wat doet CNV Internationaal?

  • Betere arbeidsvoorwaarden, zoals veilig werk en een loon waarvan je kunt leven
  • We geven trainingen en informatie aan kledingmerken over maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • We pleiten voor vakbondsvrijheid bij bedrijven en overheden
Impact van corona op textielwerknemers in Cambodja